22 March 2015

Buat header blog sendiri :p

Assalammualaikum,




 hello everyone!



Now am gonna share yguys kat mana I edit and make my own header. :')
*takda orang pun tanya pasal ni but who cares, I am gonna write about it anyway*


I know semua bloggers impikan design blog yang diorang nak and dream of. sama jugak macam I!
I get easily attracted to blog yang cantik and sejuk mata memandang ~ and some blogs, diorang tak deco or design lebih lebih pun but still orang datang and baca . kan?

Well for me, I prefer plain blog yang ada image sendiri. I do judge people by seeing their blog design :D  so far all positive tau! nampak tak betapa semua orang memang pandai jaga blog memasing :*
(claps to everyone)
Oh pernah jugak teringin nak ada blog yang boleh tepek gambar sendiri kat header .. pastu jadi transparent tu.. plus some of em ada buat diorang punya title blog pusing pusing bila mouse kita pass by the title . and much more interesting bila blog dorang tak hang pun bila nak buka tu. That are simple and by simple is better! "less is more" kan?



ok , gambar atas tu header first for frauananas punya blog tau! therefore, mesti ah kena post satu entry pasal dia. As an appreciation post la konon . (header pun dapat appreciation post :') )
for me, header ni sangat simple and senang nak buat sebab curi gambar kat google then tepek some words and siap! sangat sangat simple but for my eyes, its so pretty . :*


oh and now Ive changed the new one :)


and this is it!

The new header , andddd I also tukar the background . hahaha kalau sapa yang perasan yang sebenarnya I always change blog punya background sebab I am a person yang mudah rasa tak puas hati if background tu macam dull. hmm.
But for this new one.. sangat dreamy :0 habis lah berangan memanjang je nanti. harap dapat lah bantu diri ini untuk cari more idea to write more entries. cheers!

oh if sesiapa rasa nak edit edit header like I did, macam yang first and second header tu.. boleh la gi usha kat

Pic Monkey!

seriously its gonna be so helpful. lagi lagu for immature blogger like me ;)
lets always take a good care of our blog okies! tak nampak cantik di mata orang pun takpa, janji di mata kita dia berhias sikit :p but if both pembaca and diri sendiri suka lagi best! kan?

ok cukup lah post ni.


tchus! :3


Posted by Nur Farhana

7 comments:

  1. hi-5!!!
    saya pun selalu guna picmonkey...
    mesra pengguna gitu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep! Takyah nak bayar bayar ke apa :'D just ikut creativity sendiri!

      Delete
  2. For my blog I prefer simple header . Because that's what I am. It little bit dull...my be I'm dull person eheheheh. Tapi kalau saya buat BW m, g x nafikan header akan mainkan peranan utama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak dull okay! I selalu pergi blog cik konahz! Yang ada mcm small gold sparklings en! Simple but prettzy okay!

      Delete
  3. Rajin nya buat header. Tak mcm header sy, kerja budak malas. xD letak tulisan je lepas tu dah siap.kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elehh header dia tu pusing pusinh lagi best .. Huh :3

      Delete