2 May 2015

Diari seorang penulis



Assalammualaikum,





Hai everyone :'D




Rindu nya blog. Rindu nya semua orang. Rindu nya buah nenas :')
"Tajuk entry harusla over kerana tajuk memainkan peranan penting bg sesetengah blogger untuk tulis entry dgn bersemangat. " kata siapa? Kata diri ku sendiri

Lewlz . I know. Bloggers mmg tulis ikut cita rasa hati.. Dah blog diorang kan takkan nak tulis ikut rasa orang pulak . Haha k tak lawak. Bukan pasal ini yang nak diceritakan. Tanpa melengahkan masa lagi.. I would like to start. Ok.


                                                   

Yguys see that pictcha?
Hehe yep. Itu adalah sebuah novel yang baru saja saya beli from , Kak Ella. (Gambar ngan kak Ella tak da lansung. Mungkin disebabkan terlalu kusyuk dalam kelas TITAS sampai nak selfie sekali pun iolls tak sempat :p)
Okies

Kak Ella ni my classmate yang tak sampai setahun pun kenal. Lagi pulak ni last sem kak Ella kat UPM .. Lepas ni tgk muka kat insta je lah :') sobs.
And. She is a writer. Plus that book! Its hers!
Suprisingly. A very humble person and relax but end up She is a somebody. The way she talks, act and make sense .. makes me accept her very well.

Actually, this is the first time for me to have a friend who is an author as well. Haha so i got a little bit excited since I like writing too. I believe we share the same passion! Alaa eventho berblogging.. Trust me ada antara kita yang tulis novel thru blog. Kan??

Dari sini, bermula la interview tak berbayar dari saya kepada kak Ella. But she is willing too answer me dgn sangat happy and it makes me so proud of her. But yeah. She said. She is more to writing stories and novels than to blog something. Sebab nya.. Dia tak suka share kisah hidup dia but just to write.

Oh plus.. I pun penah tau teringin nak tulis novel sendiri. Tapi lepas satu ke dua chapter je :') lepas tu harapan kini jadi kenangan. Or ini la yang dikatakan hangat hangat tahi ayam. Lewlz

But knowing kak Ella sedikit sebanyak bagi semangat kepada I yang eventho youre too busy or what.. Nothing can stop you from doing what you want. Your hobies! That also will make your life happier :)
Tak zabarr nak baca buku kak Ella  . Weeee . Kalau rajin na akan review :*  (one day youre gonna read this ok kak)

Eh so random topic harini :3


Posted by Nur Farhana