30 May 2017

My first Ameera Zaini #AZPRINTFIORE

Assalammualaikum,


Lately ni, I always wear tudung bawal sebab rasa senang, kemas and cepat. So alang alang asyik duk pakai bawal tu.. terasa nak pakai bawal pula for this raya and ended up choosing Ameera Zaini Hijab because its tudung bawal :)
Now I would like to share with you guys my very first experience of having my very own Ameera Zaini Hijab. Okay, I knew this brand sejak 2015 and teringin dah lama jugak lah nak tudung dia ni :p Sebab nampak macam pastel pastel cemtu plus the owner itself lawa ngek. (owner cantik pun boleh mempengaruhi customer okay)  ;')

Alhamdulillah, I got to buy it untuk pakai masa raya nanti. (agak awal la jugak beli tudung raya . hhahaha)
So let me tell you what I think about this tudung,

Size. You will not get any prob with the measurement of the tudung.

Why?

Because....ianya sangat lah besar and kot laa kan youguys nak lagi besar and labuh, adjust je tudung tu as you favour. Tapi, for me, tudung bawal Ameera Zaini ni dah cukup besar sangat dah. Sangat best. Definitely bukan bidang 45. So probably bidang 50 kot?

The one that I bought ni nama dia AZPrint Fiore. Ada illustration Flamingo, butterfly and flowers atas dia and mine is in Peach.

haa here is the picture..

You will get this box bila purchase tudung Ameera Zaini, Nice, simple tapi nampak exclusive. I like


dalam box ni ofcourse la ada tudung nya :) And thank you card from Ameera Zaini. BE YOU TIFUL. thats me! eh. 


andd.. finally my tudung. heheh tak snap gambar yang dah pakai kat kepala.. sebab nanti tak surprise la. kata tudung raya kanzz.
Okay cakap pasal measurement dah..
Next is the colour. It is soo pastel and macamana dalam gambar, macam tu lah warna dia kat luar. CANTIK SANGATT OK. 

Material kain? emm belah luar dia macam licin but belah dalam is diff. So dia tak licin laa if pakai sebab bahagian dalamnya macam kesat/ georgette macam tu. This is good sebab selalu kan kalau tudung licin like satin ni tak best nak pakai sebab dia licin and senang jatuh kedepan bila pakai.But not this one. Yay!

Then what else eh? Oh tudung ni tak jarang <3 ! Tu pun membuatkan iols laaagi suka tudung ni. Its just, nak pakai first raya kann.. so kena la bersabar tunggu another 26 days :')

Okay lah cukup kot review for this tudung. Nanti kan gambar raya iols dengan tudung ni kayy !
Thanks for reading :*

and jangan lupa bangun sahur besok.


tchuss!






Posted by Nur Farhana

29 May 2017

My Bag from ZALORA


Assalammualaikum,



Hye everyone! Alhamdulillah it has been the third day of Ramadhan in 2017. Pheww, sekejap je masa berlalu.

Anyway, lets talk about bag! and something to do with  ZALORA. (click here to get shortcut to Zalora's website)

So far, from my very own opinion. I really like the concept of Zalora website. Sangat kemas and easy for me to search for the items that I like. The item yang I like to search is BAG! or more specific, SLING BAG.

Why do I like Sling bags? Cuz tali dia panjang and senang nak bawa ke mana mana. Tak perlu nak jinjit, just letak kat bahu or sling kan je kat badan. Lepas tu senang la nak buat keje when the bag stick to us already. Yes.. thats what I like it ;)

Okay, down here are bags that me and my sister bought (at diff times actually) and we like it.


diz iz mine. Hehe got from Zalora last year and until now still solid and material maintain. The brand is 'something borrowed' which I think is quite well- known, too. Well I loveee this bag ! so much. 


and this one is my sissy's. Brand from ZALORA and material not bad! She likes it too cuz got many compartments in it. hihi


What I like is, the price of the bags in Zalora is quite affordable. And the design!
jap... lemme show yguys.




Haa ni baru sikit.

Tengok tak how cheap are thoseeee!? Dia ada sale agaknya.

It comes with so many designs and is definitely cantik. Like my bag yang blue in colour tu.. Still tahan lama, even dah kena air selalu. Tahan lasak juga cuz I bring to class like everyday? haha

Thus, you guys pun di alu alu kan untuk usha website ZALORA, cuz it wont break your heart :'D
But worth shopping and money flying hehehe :p And one of the recommended website for you to buy bag :D


Tchuss!
Posted by Nur Farhana

25 May 2017

This one is about Traveloka

Assalammualaikum,

Hey there peeps its me again :) 
Alhamdulillah my lecture week dah nak habis dah, infact class untuk sem ni dah habis! and yes I am very excited for a short holiday  *sebab nanti kena sambung intern* . Most importantly tak sabar nak puasa and raya heheeh.
Okay so back to the main topic. Yes, This is a post about TRAVELOKA
Amende tu? 
Well basically its a website for those yang nak book flight ticket and book hotel. To be honest, I love seeing iklan Traveloka kat billboard atas highway tu :') hahaha sebab gambar dia cantik buat rasa nak pegi cuti. hahahaha *please la nana* But true tho! So nak dijadikan cerita, me and my family are planning to go somewhere in August nanti..  pegi mana?? rahsia hihi , but as usual laa habis segala website akan di buka through google just to find the best price for flight and hotel for us nanti. 
And suddenly this Traveloka comes out and what can I say is, I really like the page itself. Simple, sangat kemas and easy to access. Just fyi, banyak website yang serabut and pening kepala den nak nengok harga nya. Lepas tu pricing for flight and hotel pun Traveloka akan tolong compare kan which is for me, it is very easy. Takyah penat penat nak salin details atas kertas and compare kan sendiri (hahaha done that!) . Sapa cakap pergi holiday ni mudah??! lain la korang memang serahkan kan dekat travel agency 100% memang le senang. So for me, Traveloka makes things easier!

okay ni page website nya, on top je dah memang ada place for you to fill in, nak book flight and hotel. :)

dekat same page jugak, youguys boleh choose dates. This one I like sebab mudah and cepat. 



and why do I show this to youguys? sebabnya nak bagitau yang Traveloka bukan lah for dalam Negara je but all over the places!
Okay, tengok kat gambar ketiga tu.. I share sebab I think it is really important lagi lagi for those yang suka bercuti tapi tak tau nak pergi mana. ADA TAU ORANG MACAMNI . So like, ada popular destination kann dekat situ.. boleh la jadikan as suggestion for youguys nak pegi mana :D
Macam tu jugak dengan hotel. Traveloka ada buat recommendation so that we can choose the best and suitable place for us mengikut bajet sendiri. :) Pastu kalau dah pilih hotel tu kenalah tengok review or feedback from others jugak. Nanti karang, emo pulak time cuti sebab hotel tak best.. padahal orang lain dah tolong bagi feedback dah. Yes, Traveloka ada sertakan feedback customers, so boleh senang check okies.
For flight booking, as far as I surveyed pun senang juga. Just masuk destinasi and date berlepas and date nak tiba ke tempat tu. But make sure korang pilih kelas penerbangan dulu sebelum klik search sebab harga berbeza mengikut kelas penerbangan. So, lepas click search, traveloka akan list kan flight ticket yang available. Yguys boleh pilih mana mana airlines yang yguys nak and suit kan price mengikut bajet. Thus, for me.. Traveloka ni macam jimatkan masa and money at the same time. Worth it!
Okay next! Payment acano?
Boleh choose sama ada nak bayar guna credit card or online banking.
see, banyak bank yang terlibat which make it easier for us. everything can be done from the tip of your finger (hahaha translate yang semua benda ada di hujung jari anda :'p )



F
inally,
(click link ni untuk tengok website Traveloka sendiri)
Why??
Okay , it is because nak book hotel and flight ticket sangat senang dengan Traveloka. and most importantly takda hidden charge. So youguys takda la stress tetiba kena bayar amount lebih ke lepas dah settle pilih ticket and hotel semua. Nak buat payment pun senang PLUS!! Traveloka got apps yang boleh di download dekat dalam phone. Means, youguys dont need laptop pun kalau nak guna buka Traveloka. Phone also can :D
Haha what a very long post. Lama tak tulis macamni. So apa lagi guys? Go buka Traveloka sekarang and happy surveying and planning for holiday !

tchuss everyone :*



Posted by Nur Farhana

19 May 2017

Genggam by Haikal Farid


Assalammualaikum,


Hye there peeps ;) its me again!


Okay this is kinda fun sebab I am going to talk about my very own brother! Haikal :p
Cerita dia cemni,

Haikal baru je keluarkan his new single called Genggam and Alhamdulillah laa rezeki dapat settle kan music video jugak :') im a proud sissy hahaha
I know right it is all out of sudden and hope that rakan rakan se blog ku sudi laa usha music video Genggam by Haikal Farid .

Kalau nak nyanyi sekali boleh tengok lyric video jugak. heheheh promo adik sendiri sat. Mana tau lagu ni boleh jadi lagu next for you guys karok . hihi.

Yep a very short post just for this GENGGAM song!

nah video!







Posted by Nur Farhana