30 May 2017

My first Ameera Zaini #AZPRINTFIORE

Assalammualaikum,


Lately ni, I always wear tudung bawal sebab rasa senang, kemas and cepat. So alang alang asyik duk pakai bawal tu.. terasa nak pakai bawal pula for this raya and ended up choosing Ameera Zaini Hijab because its tudung bawal :)
Now I would like to share with you guys my very first experience of having my very own Ameera Zaini Hijab. Okay, I knew this brand sejak 2015 and teringin dah lama jugak lah nak tudung dia ni :p Sebab nampak macam pastel pastel cemtu plus the owner itself lawa ngek. (owner cantik pun boleh mempengaruhi customer okay)  ;')

Alhamdulillah, I got to buy it untuk pakai masa raya nanti. (agak awal la jugak beli tudung raya . hhahaha)
So let me tell you what I think about this tudung,

Size. You will not get any prob with the measurement of the tudung.

Why?

Because....ianya sangat lah besar and kot laa kan youguys nak lagi besar and labuh, adjust je tudung tu as you favour. Tapi, for me, tudung bawal Ameera Zaini ni dah cukup besar sangat dah. Sangat best. Definitely bukan bidang 45. So probably bidang 50 kot?

The one that I bought ni nama dia AZPrint Fiore. Ada illustration Flamingo, butterfly and flowers atas dia and mine is in Peach.

haa here is the picture..

You will get this box bila purchase tudung Ameera Zaini, Nice, simple tapi nampak exclusive. I like


dalam box ni ofcourse la ada tudung nya :) And thank you card from Ameera Zaini. BE YOU TIFUL. thats me! eh. 


andd.. finally my tudung. heheh tak snap gambar yang dah pakai kat kepala.. sebab nanti tak surprise la. kata tudung raya kanzz.
Okay cakap pasal measurement dah..
Next is the colour. It is soo pastel and macamana dalam gambar, macam tu lah warna dia kat luar. CANTIK SANGATT OK. 

Material kain? emm belah luar dia macam licin but belah dalam is diff. So dia tak licin laa if pakai sebab bahagian dalamnya macam kesat/ georgette macam tu. This is good sebab selalu kan kalau tudung licin like satin ni tak best nak pakai sebab dia licin and senang jatuh kedepan bila pakai.But not this one. Yay!

Then what else eh? Oh tudung ni tak jarang <3 ! Tu pun membuatkan iols laaagi suka tudung ni. Its just, nak pakai first raya kann.. so kena la bersabar tunggu another 26 days :')

Okay lah cukup kot review for this tudung. Nanti kan gambar raya iols dengan tudung ni kayy !
Thanks for reading :*

and jangan lupa bangun sahur besok.


tchuss!






Posted by Nur Farhana

1 comment: