16 April 2015

Tips to learn Foreign Language.

Assalammualaikum,




Good day everyone :)



Here, I would like to share with youguys about some tips on how to learn foreign language.
Well,

Some said I was crazy ambik course Bahasa German. Becuz they said it is hard to learn plus takda kerja in the future nanti. Tapi guys, siapa yang akan hidup dalam diri yguys in the future? You? or them? fikir fikir kan.. (note to self padahal :p)




This is the tips! I got this from June (classmate) and I believe all of the tips are true!
Nak tahu tak,

Ada some of my friends en, dia jenis suka tanya soalan..

"Kenapa ayat tu kena jadi macam tu and bukan macamni? Kalau dalam English kan macamni.."
and jawapan yang I selalu bagi is "entah,,"

Bukan malas nak jawab.. tapinya dah jelas jelas bahasa yang kau belajar tu bukan nya bahasa english mahupun bahasa melayu wahai dik non oi.. :')
So, I agree with tips number 3 dalam gambar tu.. yang kita kena apply new grammars, rules and dont ever compare the languages. You know, some things we can compare but some are just macam tu lah. Tak boleh nak diubah.. so buat apa ? HAFAL?

I believe that.. yes. Kena hafal. hahaha. Belajar language lain ni sama juga macam seorang bayi yang ingin belajar bercakap. Slow slow dia belajar lama lama dia boleh juga kan guna bahasa Melayu and English. Right?
Thus,
Anggap lah diri kita ini belajar bahasa seperti seorang bayi yang ingin belajar bercakap. :)

We are learning guys.. people will understand if we are a lil bit slow but never give up!
For those yang ingin belajar bahasa asing dengan baik, good! and good luck :D
InsyaAllah, usaha kita sedikit sebanyak akan dipermudahkan.. Aminn.


Hahahaha basically this post is for me ! like, pembakar semangat :'p apa apa pun, may yguys dapat input input yang baik dari sini ya!


Auf wiedersehen alle!






Posted by Nur Farhana

14 April 2015

Nuffnang Premiere Screening of Avengers: Age Of Ultron

Assalammualaikum,





Familiar with that poster? for those who has the Nuffnang acc mesti tau apa benda ni! yay! another premier screening by Nuffnang guys!

Kepada yang tak tahu meh sini I bagitau.. haaa mak joyah sangat . lewls
Last 8th April, Nuffnang ada buat contest untuk dapat free tickets for this Avengers movie. Guys .
Avengers kot serious lah mesti nak tengok kan!?



And cara cara nak join contest pun amat lah mudah.
First yguys haruslah ada Dayre acc. Tbh, I tak pernah pun ada Dayre acc ni then sampai this contest ada terus I buat :') Avengers punya pasal... apa pun bolehh~ hahaha

Oh then, yguys haruslah choose avenger's heroes yang yguys suka and describe kenapa pilih dia. Then post it on your Dayre!

Easy peasy cheesy baby kan?

So apa lagi! lets join. Ada rezeki dapat tgok wayang free. Premier screening pulak tu, sapa nak bagi? And if ada rezeki juga boleh experience this moments yang buat kan kita lagi bersemangat menjadi Blogger yang bertauliah :p (bertauliah sangat)

oklah apa aku merepek ni. enough.

Sampai sini sahaja post ni! Lets join guys :*

tchus!






Posted by Nur Farhana

Weekly life tips ~~~ :3

Assalammualaikum,







Hallo there!



Weekly tips for today is, pasal cara simple nak jaga muka. Ramai antara kita yang nak muka flawless, bersih.. then guna macam macam produk kat muka ni. Tenyeh je lah muka dengan produk produk tu dengan harapan muka flawless sesuci kalbu. And........... end up takda perubahan. Well Ive been in the same situation tho.  Cuma I tak banyak guna produk sebab takut nanti kulit sensitif and jadi lagi teruk. So.. apa yang simple sangat tu?



Yep! by splashing your face with water :D Simple sangat. Mesti yguys pernah dengar kan if muka rasa berminyak, kita kena cuci muka. Sebenarnya cuci muka guna air biasa je tips dia.
Tapi bukan lah cuci like kasar kasar tonyoh muka tu, dalam 2, 3 kali splash then siap.

Effort sikit.. splash muka yguys banyak kali. (by splash sini means rata kan air seluruh muka tau) Macam I , takda lah flawless mana tapi selalu cuci muka guna air bersih like 10 kali  paling minimum.. and my face turns to be so fresh so clean gitew. Tapi still lah ada guna pencuci muka jugak. Sebab kulit memang kena jaga kalau tak haa tumbuh la cherawats yang mengada sekalian. :p

Apa kat yguys try buat :) mana tau boleh segar kan muka memasing yet bagi kulit muka lebih bersih. :D happy trying!




Posted by Nur Farhana

11 April 2015

Model Directory Qiswaa Al Hubb part 1

Assalammualaikum,






Hye there people!!!!!!! (kena jerit sebab rasa dah lama gila tak tulis blog) ohemgeee angatz.





Okay okay, jawapan kenapa saya tak update blog selalu dah selalu di jawab dalam post post sebelum ni :') Plus! now dah start cuti midsem . Finally I got to play with ma blog mayn. Sedih sangat kerana takda wifi di bilik. sobs*

This time, I would like to share with you guys about my first time photoshoot with The Qiswaa Al Hubb Team!
Asalnya saja kengkonon nak cari part time. I dont know why I feel like it. Then tanya kawan saya yang comel dan juga freelance model. Tanya dia how dia boleh terjebak dengan segala sekian perkara. Atas Pikon's help, I got the chance to join the Model Team from Qiswaa. weeee :*

Oh and I got my makeup service from Cham! Dia stay kat Shah Alam jugak so its easier for me to meet her meh. and her service, Alhamdulillah marvelous gitu. Sumpah this is the first time I got my make up on and Im really happy cuz I got it from Cham! (a big applause to her) muah!

weheheheh jangan terkezut pulak, :'p

if nak contact Cham for her make up service, boleh search kat Instagram : @Chammakeup

ni masa photoshoot kat Kenchana Studio, Alam Avenue 2, Shah Alam
disebabkan pergi photoshoot ni alone, so jumpa new friends. This is one of it :* Adlina si gojes floleshh

okay last picture :p

What can I say about this experience is.. haha yguys boleh try apa saja yang yguys nak as long as tak menyusahkan diri sendiri :) Contoh nya macam posing posing ni haa. Just senyum and pose. hahaha pastu dapat tambah kawan pulak tu. I never thot this gonna be okay for me ;'p
harse* ( gelak tahpape )

ini sahaja and trust me. I am gonna post more since now its holiday! hello again my bloggers friends :*




Posted by Nur Farhana

3 April 2015

Giveaway 2015 Jubah, dress , leggings oleh Norzi Beautilicious House

Assalammualaikum,




Hey everyone :')




Lama en tak nampak I post entry kan ? Sebab dah start busy and takda internet. Yes same old reasons. sigh*

Tapi! one of blog friends,jjajja :*  or kak Fariza Rahman, tagged I untuk join sama satu giveaway ni :D yeay! thanks for tagging me kak >.< maka, jadilah ada benda nak di post kan balik setelah beberapa hari tak post any entry :')  As we all know, (ke dont know?) this is the first giveaway from bloggershop yang I join and items as hadiah giveaway harus lah juga items yang di jual :p Lagi semangat membara okeh bila tengok hadiah hadiah dia skirts, dress, peplum and many more :0 ! Hope to be the lucky ones :*
oh and instructions yang mudah juga salah satu reason yang buat I join this giveaway. ihiks! (pemalas detected!)

okay di bawah ni adalah banner from the giveaway :D boleh click for more details okies.






oh pastu saya di minta untuk tag two more bloggers. and here, I would like to tag dua commentar tegar and si rajin click nuffnang (girls only okies) :p


















Posted by Nur Farhana