21 June 2017

Raya Sales Lazada 2017


Assalammualaikum,


Hye peeps :D

Yes, sekarang ni saya tengah intern and esok dah mula cuti raya! Cepatnya masa berlalu, lagi 4 hari je lagi dah nak raya. And ofcourse laa saya dah beli baju raya, tudung raya, kasut raya semua for pagi raya. 

Tapi, even dah complete semua tu, tak bermaksud saya boleh stop usha sales online. 

Fyi, Raya tahun ni still sama macam raya sebelum ni. Me and my family decided to wear sedondon colour. Which is.... Purple Lavender . For me, my baju raya tahun ni laaa paling simple se simple nya. Later I show you baju raya daku yang simple tapi selesa itu. 

Tudung raya?  
Dah story story dalam entry sebelum ni. >.<  Here is the link for the entry pasal tudung raya iols 2017.



nahh gambar, incase you guys malas nk buka link atas tu heheh. 

Dua benda penting untuk celebrate raya kat rumah ofcourse laa baju and tudung kan. So as shown kat atas tu, The baju that I bought is from Amar Amran. 

tadaaa! ni la baju nya. hehehe . simple kan ? (thats not me.. tu model Amar Amran lettew)



Haa kenapa letak gambar model? Sebab nanti tak surprise laa iols pakai baju di pagi raya. hihi. 

For your information, Amar Amran ni bunyi macam brand untuk baju Melayu lelaki, tapi hakikatnya, bukan untuk lelaki saja.. but for ladies, and kids jugak. So, senang sangat satu family nak sedondon sebab beli under one brand je kann. Like my family and I  :)


Most important is, Amar Amran bukan je jual baju dekat butik je.. but also ada terjual dalam Lazada sempena raya ni. 
To be honest, price dia murah mendadak.. ye lahh sebab sales kan. Nasib baik baju kurung Qasidah Lavender iols dah habis kat Lazada.. kalau tak sedih jugak laah sebab beli baju masa awal Ramadhan haritu. Sebab beli kat Lazada ada sales :') Kat butik takda. 

Kalau korang nak tengok Raya sales dekat Lazada.. boleh check link ni 


Boleh shopping Raya dengan Discount sebanyak  80%   . Bestkan ? :p



Oh disebabkan sales, and ter minat dengan baju kurung Qasidah by Amar Amran ni.. iols pun usha laa website Lazada and search for Baju Kurung Qasidah tu AGAIN. Terkejut tengok price dia :'D  Its RM 165  guysss. Daripada 195 ringgit. Oh and website dia pun boleh zoom zoom.  

Kalau ikutkan hati, teringin nak beli lagi kurung Qasidah.. but in diff colour which is BLUE macam dalam gambar atas tu. Baru laa nampak slim hahaha. 



Honest review, I really like kurung Qasidah ni. Sebabnya dia saaaaaangat comfortable. Walaupun design sangat simple.

And, guys.. tak semestinya usha Lazada and tengok barang raya bermakna youguys kena beli untuk pakai raya. But in the future boleh la guna ! Yang penting sekarang ni adalah SALES dekat LAZADA. Hue hue hue  


Sempena Ramadhan ni, Lazada dan sales berpisah tiada . 

So, Make sure yguys note pasal "Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale"  (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) daripada 19 MEI - 30 JUN 2017,  (boleh dapat special discounts up to 90% tau!) okay!!

Kesimpulannya kat sini, pergi cari barang sales korang dekat Lazada cepat!!

tu saja hehehe :*

Posted by Nur Farhana

19 June 2017

A movie when boredom strikes!

Assalammualaikum,


Hye there people ! Fyi, today marks as the first day of my intern :p

Mesti pelikkan sebab I got time to update my blog. Haha cerita dia sebab I have done my work.. and since masuk first week ni hanya kerja for 3 days je sebab nanti dah cuti raya, so my supervisor cakap rehat rehat dulu.. after raya baru dia kasi more kerja.

and when dah settle kerja,
terus rasa nak update lah blog. even though I dont have any topic to talk about.

Alang alang tu, meh laa I recommend yguys a movie to watch especially when you guys are bored like me right now!

Okaythe Movie is..

Boss baby..

Okay, this is quite new and those yang tak pernah tengok lagi baik pi tengok cepat! Cerita dia boleh tengok free je through online.  Dekat sini -  Boss Baby


Well I am quite sleepy right now. Thus I have to stop writing and hope you will watch the movie that I have recommended.

OMG this is so random! but okay nothing much to say.
 :)





Posted by Nur Farhana

7 June 2017

4 sebab kenapa shopping Raya di Zalora

Assalammualaikum,


Hai Guys!

Alhamdulillah harini dah masuk hari ke 12 kita menyambut bulan Ramadhan. Kejap je dah nak half of the month. About another 2 weeks je dah raya :') Time flies so fast!

Memandangkan lagi 2 minggu je lagi nak raya, korang dah beli baju raya belum girls?
or..... bag raya? (BAG IS MY FAV)

Yes, tu la sebab nya tajuk kat atas tu tulis 4 sebab pasal shopping raya kat Zalora ! Sebab that is what I am going to write about.
Post ni special for those yang tak ada masa nak pegi bergelut, berebut dan perkataan seangkatannya dekat butik/ bazaar baju raya favourite korang.

Sekarang ni bukan nak cakap apa laa.. tapi kalau pergi mana mana kedai/butik baju raya,  first day of ramadhan lagi orang dah mula ramai serbu. Kalau zaman dulu selalu orang serbu sebab bila hujung hujung ramadhan tu Sale kaw kaw.

Sekarang ni, Sale ke tak Sale, sama je orang berebut. Because, nowadays.. it is like a trend already untuk cari baju raya sebab ye laa. Nanti nak ambik gambar post kat fb/insta lagi.. Pastu pulak jenis yang suka sedondon satu family (like my family) .. laaagiiii laa kena cari awal sebab nanti kalau colour/size habis.. tak dapat laa nak sedondon.

Emm nak cakap pasal baju raya memang takkan habis. So jom kita skip to why buy BAJU RAYA at ZALORA ??

click to see


#SEBAB 1 - HARGA

Nampak tak dalam gambar atas tu? Aah, belum apa apa lagi dah ada 13% off  kalau guna code yang diberikan. But ofcourse laa minimum spend dia kena RM150 ... Tapi baju raya sekarang yang semenggah semua RM100 and above kann.. (special kot baju Raya.. kalau baju kurung biasa ye laa RM50 - like mine)

But this is baju raya, so alaa confirm punya laa lepas minimum price RM150 , probably including bag raya ke.. eh? hehe




Okay so tengok tu, I searched for brand : Lubna, di mana baju baju dia macam tak typical sangat but soooo nice. TENGOK HARGA DIA PLEASE..
Mesti korang terkejut kan baju yang nampak macam sangat exclusive tapi boleh dapat dalam harga yang macamtu.

No lie, nowadays baju baju macamni tapi sebab brand nya dah dikenali ramai, harga pun terus tinggi melangit sampai 300-400 ringgit. Tapi sebab Baju baju raya ni dekat Zalora, so mesti lah harga berpatutan.

p/s : Lubna is quite famous tau kat Instagram, sebab tu laa I promo. hihi
(oooh tengok la tu ada yang below RM100 lagi baju nya .. nangiss plss..)



Yang ni pulak brand Zalia, pun cantik jugak!! and affordable! hihi





#SEBAB 2 - DETAIL ITEMS

Ya saya tau, that one reason kita pergi butik cari baju raya sebab kita nak experience sendiri rasa kain dia macamana, texture material tu.. selesa ke tak. Tapi kalau dah tak ada masa and nak jimat masa .. why not shop dekat Zalora je kan?

Duduk rumah, ada wifi, usha website Zalora , haa laju je boleh tengok sorang sorang. Tak payah nak berebut dengan customer lain.
Tapiii... dekat Zalora, even tak dapat rasa, korang still boleh tengok details dia dengan lebih dekat.

tadaa
And kalau korang perasan, kat atas tu dia ada video. Yep its a video. Video model tu berpusing, menggayakan baju tu lah, So you guys bukan je dapat tengok baju tu dalam still picture, but also tengok how the baju flows on the model's body! and boleh zoom material kain, corak dia semua.
Senang kan?


#SEBAB 3 - FREE SHIPPING 

Okay laa.. jujur saya cakap kalau beli online, semua orang berkira pasal harga postage. Ye laa kadang kadang tu harga postage lagi over mahal daripada harga items.

But kat Zalora, if korang beli items melebihi RM75, poof! postage/shipping pun free :D
Kalau dah beli baju Raya price RM100, confirm confirm laa postage nya free kannnn. Hahahaha happy nya hati ku.


This is the latest yang saya beli dekat Zalora. Total price for these 3 items ; RM 83 . so... Postage nya? FREE LAH!    (haha gigih beli 3 items for RM83 sebab ada sales.. jimat!) dapat kasut raya and bag raya. hew hew.

oh did I mention about COD?  aah Zalora ada COD jugak, soo boleh laa bayar dekat depan rumah korang - free delivery and bayar cash terus. Nice kan?



#SEBAB 4 - 30 DAYS RETURN


Incase laa.. incase. Items yang korang dapat tu tidak memuaskan hati, like size tersalah ke, rasa tak best ke.. apa ke... korang actually boleh return semula barang tu pada Zalora.

Like all the items that I got (rujuk gambar atas) .. Zalora ada sediakan sekali satu borang Poslaju yang dah sertakan cop alamat diorang sekali. So kalau korang nak pulang kan balik barang pada Zalora, just guna borang tu and pos semula . Make sure pulangkan dalam masa 30 hari sejak korang dapat barang tu. Kiranya, boleh tukar items dalam tempoh 30 hari lah :)

Bukan nak over tapi that is one thing I like about Zalora. Website dia best. Senang nak access. Untuk orang yang baru baru tau alam maya ni pun boleh shopping dengan mudah.

Haa.. meh cuci mata tengok bag raya :p (sorry not sorry)




Teringat zaman kecik dulu wajib ada bag raya sebab nak simpan duit raya.. sekarang? simpan je laa dompet yang ada duit singgit singgit (dah besar tak dapat duit raya dah... hahaha. *sobs*) 

Btw, I beli bag bukan dekat bahagian bag raya, tapi dekat bahagian Sales, RM 29 je koranggg ! Pastu pi la buat jadi bag raya. Apa susah. kikiki


thats all for today. Haa apa tunggu lagi? Meh laa shopping Raya kat Zalora <3



Tchuss!




Posted by Nur Farhana

30 May 2017

My first Ameera Zaini #AZPRINTFIORE

Assalammualaikum,


Lately ni, I always wear tudung bawal sebab rasa senang, kemas and cepat. So alang alang asyik duk pakai bawal tu.. terasa nak pakai bawal pula for this raya and ended up choosing Ameera Zaini Hijab because its tudung bawal :)
Now I would like to share with you guys my very first experience of having my very own Ameera Zaini Hijab. Okay, I knew this brand sejak 2015 and teringin dah lama jugak lah nak tudung dia ni :p Sebab nampak macam pastel pastel cemtu plus the owner itself lawa ngek. (owner cantik pun boleh mempengaruhi customer okay)  ;')

Alhamdulillah, I got to buy it untuk pakai masa raya nanti. (agak awal la jugak beli tudung raya . hhahaha)
So let me tell you what I think about this tudung,

Size. You will not get any prob with the measurement of the tudung.

Why?

Because....ianya sangat lah besar and kot laa kan youguys nak lagi besar and labuh, adjust je tudung tu as you favour. Tapi, for me, tudung bawal Ameera Zaini ni dah cukup besar sangat dah. Sangat best. Definitely bukan bidang 45. So probably bidang 50 kot?

The one that I bought ni nama dia AZPrint Fiore. Ada illustration Flamingo, butterfly and flowers atas dia and mine is in Peach.

haa here is the picture..

You will get this box bila purchase tudung Ameera Zaini, Nice, simple tapi nampak exclusive. I like


dalam box ni ofcourse la ada tudung nya :) And thank you card from Ameera Zaini. BE YOU TIFUL. thats me! eh. 


andd.. finally my tudung. heheh tak snap gambar yang dah pakai kat kepala.. sebab nanti tak surprise la. kata tudung raya kanzz.
Okay cakap pasal measurement dah..
Next is the colour. It is soo pastel and macamana dalam gambar, macam tu lah warna dia kat luar. CANTIK SANGATT OK. 

Material kain? emm belah luar dia macam licin but belah dalam is diff. So dia tak licin laa if pakai sebab bahagian dalamnya macam kesat/ georgette macam tu. This is good sebab selalu kan kalau tudung licin like satin ni tak best nak pakai sebab dia licin and senang jatuh kedepan bila pakai.But not this one. Yay!

Then what else eh? Oh tudung ni tak jarang <3 ! Tu pun membuatkan iols laaagi suka tudung ni. Its just, nak pakai first raya kann.. so kena la bersabar tunggu another 26 days :')

Okay lah cukup kot review for this tudung. Nanti kan gambar raya iols dengan tudung ni kayy !
Thanks for reading :*

and jangan lupa bangun sahur besok.


tchuss!






Posted by Nur Farhana