12 June 2015

Sebulan berlalu..


Assalammualaikum,




Hey everyone.. lamanya rasa ya Allah tak tulis blog. Rasa nya ramai kot orang yang tak update blog since pertengahan tahun ni tau tau je lahh there are so many things to settle, exams dan sebagainya. Ye itu lah saya. (banyak pulak alasan kau nana) Tapi serious! I couldnt manage my time elok elok untuk tulis blog. Satu hal nak tulis blog kena ada mood :') dua hal pulak nak kena ada idea/topic. sapa kata tulis blog senang? nak maintain pun susah tau! (emo tetiba) . Dengan nuffnang pun dah tak follow up. Rasa seperti pengkhianat pulak. sobs *merepek lagi .. dan lagi..*



Baiklah itu adalah intro yang very not good for me, shows that I am really stress right now and I write what I feel :'D

Memandang kan I got no topic , I would like to list out segala kejadah benda yang bermanfaat/tak bermanfaat yang telah dilakukan oleh diri ini . lewlz. Mana le tau segala yang I buat boleh buat yguys terasa nak buat juga ke.. boleh mengisi masa lapang yang hanya diguna kan oleh korang untuk tidur dan menonton running man tak habis habis. :p


  1. Okay, awal may haritu buat apa eh? Siapa dengar pasal KLIHF?

    Tu one of hijab fair tau dekat PWTC. Inernational punya and to be honest, it was my first time ever hijab fair yang I pergi. Satu best kat sini sebab orang ramai tapi tak serabut. Becuz I dont like it when theres too many crowd tapi berbeza dengan yang ini, maybe sbb kedai dia limited tapi semua best best. I bought shawls, Jubahs and contact lenses! Shopping ah apa lagi benda tengah murah en.

    And.... I took the chance to join #TheMissingHijabiCasting (gabungan majalah nur, majalah dara and hijabista.. if I am not mistaken) Yang ni macam kelakar sikit cuz I just wear jubah and crumple shawl untuk ke orang kawin and mekap light light gitchu plus pakai contact lens. Dapat tak dapat tu lain cerita but nak join casting dia sangat senang which makes me so happy :') tak dapat result lagi pun dah happy. hehe.
Ni masa ke orang kawin ke dua.. bayang kan dah berpoloh poloh pastu ke KLIHF pastu join casting :') 
2. I watched PITCH PERFECT 2 which for me,, It was ACA-AWESOME. haha gedik angats* Tapi serious tak rugi tengok serious merious. (nampak tak betapa serious nya?) Oh and lagu flashlight by Jessie J, berjaya menambat hati ku. haha I know right, the song is good and Barden Bellas make it great. wehehehe meski pun saya belajar bahasa Jerman, tapi saya tak sokong group Das Sound Machine . Ok merapu.


3. I bought some make ups. Actually nak guna untuk diri sendiri, saja cuba cuba mana tau ada rezeki dapat jadi model muslimah ke (lollll) so its easy for me to make up obamaself. Then nak jadikan cerita I was sooo into arts/lukis lukis/warna warna ni.. and terjadi lah jugak mekap. (cantik la jgak maksudanya) perasan* and tetiba one of my college mates offer untuk try conteng muka budak budak zapin college sebab dorang ada pertandingan zapin. Saya juga ambil lah peluang conteng muka dorang sebab alat mekap semua dorang dah prepare kan.. andd this is the hasil!

biasa je ni hasil daripada belajar dari youtube macamni lah :p 
it was a great experience anyway! dealing dengan muka muka orang yang pelbagai bentuk hahaha.

so.......... thats it! hahaha 


actually banyak lagi benda nak cerita tapi cukup ni dulu. :'D you know me.... I always got so many things to say. hehe and hello pada followers yang sudi follow saya :* nanti saya check balik and insyaAllah follow yguys balik! weee heee :*



tchus!








Posted by Nur Farhana