15 March 2015

Contest: Hijab, Lets wear it right :)


Assalammualaikum,





Hey everyone.. here is a contest, well for me its quite interesting :)
Sebabnya apa? sebab contest dia bermotif, (contest apa yang takda motif? lol)
But this one is different! Jarang orang buat contest pasal benda benda yang useful macamni. or ada je kot orang buat.. and I am new and I dont know sapoi yang buat lagi selain ni :')

http://sweethotlovers.blogspot.com/



Syarat syarat dia simple je, cuma part nak follow blog,like facebook and follow insta orang yang sponsor tu je yguys  kena rajin sikit :p I am one of orang yang sponsor hadiah for this contest! Tak seberapa pun shawl nya but, am gonna give away some shawls ,yayy. Harap semua boleh take part , cuz I did join follow syarat bagai apa semua :'D Oh and there are 80 something prizes to win. Banyak en.. orang nak bagi hahaa apa lagi. meh cuba sikit.




Mengapa pilih untuk berhijab?


I started to wear hijab/tudung ni since darjah lima dulu. Tapi tu pun macam on off lagi en. Then masa darjah 6 dah mula pakai bebetul, like bila keluar rumah even pergi pasar pun rajin sarung tudung. Mungkin I was a bit 'kasar' masa kecik dulu and I dont prefer to wear sleeveless or sexy outfit cemtu :p So lama lama fikir.. daripada pakai longsleeves and a bit loose bajunya, baik pakai tudung terus? yedok? Alang alang satu tuntutan wajib dalam Islam untuk menutup aurat tu dapat diselesaikan. Hahaha oklah.. soalannya mengapa pilih untuk berhijab tapi jawapan dia essay ringkasan. erm..


Pesanan untuk muslimah agar memakai pakaian mengikut syariat.


Ok , sesungguhnya saya bukan lah orang yang layak untuk bagi pesanan sedangkan me myself pun banyak lagi cacat cela dari segi konsep Islam tu sendiri. Kadang kadang sebab nak nampak cantik, kita berusaha untuk bagi orang pandang kita, kita ikut trend yang mungkin tak berapa sesuai untuk dilihat masyarakat kita (sorry if my words macam a lil bit skema :') ). Tapi tu semua atas pilihan kita sendiri right? Untuk jadi lebih baik, itu pun dah yang terbaik. For me, the starter for you to wear hijab nicely is by covering our chest. Like obviously it is the easiest thing to do! Oh and I did and kalau yang belum cuba, cuba lerr.. trust me.. you will feel much more comfortable and by being comfort, life could be happier. InsyaAllah. Benda baik kita patut teruskan right? and trust me you will look good by doing that, too. Lebih manis lebih sejuk mata memandang :*



Ok lah.. cukup saja sampai sini , semoga kita semua dapat menjadi lebih baik dan banyak melakukan banyak lgi perkara ke arah kebaikan. InsyaAllah .hmmm

ok throwback sikit masa kursus kawin haritu, simple je ha dress up nya pun (with kak dila : belah kanan)




Apa apa pun,thanks for reading guys!





Posted by Nur Farhana

23 comments:

  1. bagus contest ni
    tapi mungkin tak dapat join.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus kan? Alolo sokay :D asalkan kita ambik input dari contest ni :*

      Delete
  2. menarik la contest ni >_<
    nanti nk join la :))

    ReplyDelete
  3. menarik.inshaAllah nanti ada masa nak join.hehe.

    ReplyDelete
  4. Interesting. nak join. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep interesting kan? Lets join okay! Hehe

      Delete
  5. Interesting. nak join. hehehe

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum dear. Thanks join my contest. Masha Allah. Terharu sangat. Moga terus istiqamah dalam memakai hijab. Believe me, hijab make me you beautiful sis. May Allah always protect us. In shaa Allah. Btw, saya dah updated senarai peserta. Bolehlah berblogwalking. Do follow our organiser and sponsor okayy dear. Jazakillah kheyr.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam , insyaAllah, moga kita sama sama terus beristiqamah :') aminnn. Thanks for organizing this interesting segment!

      Delete
  7. Kitew pun dah join tadi..
    Memang rasa bila berhijab dan menutup segala yang perlu ni rasa selamat dari panahan mata orang kan.
    http://afidahazmi88.blogspot.com/2015/03/contest-hijab-lets-wear-it-right.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waaah terbaik lah join sekali hehehe

      Delete
  8. Datang berkunjung ke sini dari segmen yang sama. hehehehe.
    moga contest ni dpt buka mata setiap manusia yg bergelar wanita.
    http://lostintheflowerland.blogspot.com/2015/03/contest-hijab-lets-wear-it-right.html

    ReplyDelete
  9. good luck awak :)
    syukur alhamdulillah.
    jemput join iPhone 5S GA sama :)

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum. BW sini dari segmen sama :)

    http://fiqadira.blogspot.com/2015/04/contest-hijab-lets-wear-it-right.html

    ReplyDelete
  11. Assalamu'alaikum.. Good luck dear! Moga dimurahkan rezeki :)
    ~ Sponsor ( http://www.nurulhidayahdiary.blogspot.com )

    ReplyDelete