9 March 2015

Kursus Pra Perkahwinan


Assalammualaikum,


Hello everyone J
I would like to say thank you very much sebab support my first very the tiny giveaway :’D with the ‘stamp’ yang kena cop tak sebesar seperti mana mana banner giveaway yang indah milik bloggers lain. (itu sajo lah yang den mampu,teghimo jo lah. sobs). It has been such a busy two days and serious tak sempat nak update blog ke update giveaway tu apa semua. Sebab nya I went to Kursus Pra Perkahwinan.

“EH?! DAH NAK KAWIN DAH KE FRAUANANAS NI? :o”  Tanya rakan rakan bloggers yang comel sekalian.

Eh dok eh. I am not getting married pun :’) Saja follow and join kursus tersebut. Kebetulan Upm ada buat event ni for student and staff upm. Alhamdulillah, rezeki dapat sertai awal sebab nya penyertaannya terhad. There were about 70 people and men macam ada 20 orang je. The rest semua gegirls. “Oh asal pergi kursus kawin je mesti nak kawin dah tak lama lagi.”. I know this words has been in someone mind, or ada orang cakap pergi kursus kawin awal awal ni
 gatal :’D
Walhal saya membangkangnya sama sekali. No I am not gatal. Huh.

so tak kira umur berapa, boleh je ke kursus kahwin. tapi mestilah dah cukup umur... haaa. but if like korang nak ahwin lama lagi, pun boleh join ;) (got it?)


a picture yang sempat di snap masa dalam ceramah.

 Lagi lagi pula nowadays sijil kursus nikah  takda expired date. Tak macam dulu, 6 bulan je tahan sijilnya. (if I am not mistaken). So pergi now, nanti boleh guna kan sijil kursus yang sama J
So far kat kursus ni, baaaaaanyak sangat info tentang perkahwinan yang mungkin juga ada diantara kita yang tak pernah tahu pun. Yep cuz there were so many things that I actually baru tau! And yang penting enjoy .. Sebab nya , syukur Alhamdulillah sebab ustaz ustaz yang bagi ceramah semua awesome belaka. Cuma kalau dah ke petang tu, sorry la I became ‘helicopter’ punya kipas. (kasi pusing 360 darjah sikit) .tak helicopter, saya banyak mengangguk tanda … tanda apa? Haha tanda tidur :’) oh with those interesting tips and info given.. Mungkin nanti nanti boleh share kat dalam blog ni juga kan. Apa apa pun, kursus kahwin ni dapat buat lelaki and wanita wanita di luar sana sentiasa be prepared untuk enter fasa baru(berkahwin).. And insyaAllah sampai jodoh panjang umur.. kahwin lah :D
And I already got my sijil kursus kawin petang tadi. Yay! Haha

Malas nak cerita panjang, later on merapu jadi nya. Thanks for reading :*



Posted by Nur Farhana

4 comments:

  1. Eh eh semalam baru je cousin saya ajak pi kursus kahwin haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kalau murah~ better pergi! But kalau tak kisah kan price acane acane.. Pergi la dgn bakal suami nanti. Ofcourse le lagi sweet. :3 hehe

      Delete
  2. wah. sy boleh join ni. sijil kursus nikah tu boleh guna untuk permohonan unversiti nanti. kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa buat lah lawak lagi !! nanti tetiba awak kena paksa kawin sebelum masuk uni. ayokk tak taiyokk

      Delete