22 March 2015

Shopping Maniac :'p

Assalammualaikum,


Hello everyone and good day :*



Alhamdulillah, makin ramai bertambah minat nak belajar german language sikit sikit, sebab best je pun kan belajar language lain :D apa apa pun thanks lah for those yang sudi comment siap berbahasa german lagi tauu. sikit sikit, lama lama membukit ler ilmu tu :*


ok ok back to the topic,
todays' entry pasal SHOPPING !
*maniac tu saja je tambah bagi macam lebih enthusiasm title dia :')


Yesterday, balik je rumah.. ayah ajak pegi keluar sat sementara adik adik cuti sekolah.
Weolls ke Quills City Mall kat KL. Its a new place, yang best lah jugakk nak berjalan. Kedai bukak pun dah banyak. HnM dia sumpah interesting cuz dia macam besar and variety sikit pilihan dia :D
Pastu tetiba ayah rasa nak ke Sogo pulak since dah dekat en... anddd!


ADA SALE pastu orang yang datang Sogo pun one of a kind eventho tempat tu dah 21 tahun pun. For me, Sogo is never old eventho jarang pergi. Kebetulan pulak ada Spring fair. To be honest, that was the first time I went to that kind "huru hara" punya shopping :') and I dah lama tak beli like proper handbag. Selalu beli yang cikai punya, pakai tiga hari button bag tercabuts oredi .harse! (gelak tah pape) . So! ni  I ada capture sikit moments masa orang shop tu. Kelakar pun ada juga bila melihat gitu gaye nye ye bila girls shop... hihihi


ok masa ni boleh lek lagi sebab baru join tgok bag. p/s tangan ibu dah start memunggah :p


this time fatihah dah macam uncomfortable sebab wanita wanita mula menjadi ganas mencari bag dorang. p/s ibu masih melakukan perkara sama, membelek bag :'D

and guess what! I found a "fantasy" kengkonon, carlo rino punya bag . hahahaha I decided to take this one sebab ada rabbit dalam design dia. nampak comel and very the fairytales :'3 ye.. saya juga sempat membelek bag .hihi



then suddenly aunty ni nak bag yang exactly the same as mine. I was like. omg my taste is same as that aunty. hmm *redha*. dengan harapan tak terjumpa aunty tu kat majlis orang kawin ke apa.. so takda lah handbag sedondon gitu . lewlz

can you see how the sales was going on? hahaha I thot that was funny because everyone were so excited ! meriah sangat~


yang best lagi tu, time belek bag kemain semua orang berebut.. time kat counter mudah je nak bayar. Ibu pun dapat satu bag akhirnya-  Nampak tak wanita ni dia pilih bag or kasut ke pun lama ambil masa. Haruslah~~ 

Hahahahahaha I know everyone knows how shopping is! but still I wanna share this with yguys. Oh pastu the sales are still going till 5 april  *if im not mistaken* .
Tetiba teringat The confession of shopaholic, one of my fav movie where there was Isle Fischer :* .

*Alhamdulillah, tiada adengan bertarik rambut or tarik tudung selamat. we were safe and sound!



habis pun bebel. tchus!



Posted by Nur Farhana

No comments:

Post a Comment