5 March 2015

Sangkaya Ice cream - 4.5/5 stars!

Assalammualaikum,



Hello there :)
Familiar tak dengan nama Sangkaya ? or tak? hehe meh baca ni.



For those who tak tau apa itu Sangkaya, jelas jelas dah tulis kat situ Sangkaya ice cream :') kbye.
Hahaha I just found out when one of my instagram profile yang I follow, she always post Sangkaya ice cream punya gambar and telah menarik perhatianku. Mungkin kerana dia unique kah? or dia dalam tempurung kelapa kah? or dia sedap kah? that time tak tau pun rasa dia macamana..
Pastu alhamdulillah dapatlah merasa . and what can I say. Sangkaya sangat sangat lah recommended !
Because it tastes sooooo good.
Dia macam ala ala tutti frutti bila boleh letak toppings gitu. and I ate the signature ice cream, price for RM 9.90 (four scoops of coconut ice cream) . Oh and speciality nya , coconut ice cream dia rasanya made by coconut like 90% ke cane tah. Takda campuran susu and apa benda tah haha I forgot. Cuz last time promoter dia ada cakap but I forgot.  Air kelapa, jelly kelapa semua ada ke orang tak suka??! Tell meh. no one tak suka right? cuz I bet everyone likes kelapa :'D so ini kan ice cream. trust me. Sekali cuba , you want more. ;) why would I rate 4.5 out of 5 stars, because I prefer like, kan best if buy 1 free 1. (k memang takkan dapat :'p haha tapi sedap dia sampai rasa nak makan dua tempurung sorang sorang ) k am just joking! its 5 stars :D

eh banyak pulak bebel I ni en? nah belanja picture sikit. mana tau, ada sesapa nak try

Ni masa first time makan. Toppings tak sebanyak yang second. Malu malu konotn

second time, tak ambik pic lagi dah makan :') betapa tak sabarnya hmm. and topping melimpah ikut citarasa. ish ish. Oh and if nak letak topping, please laa ambik serdak kelapa macam kerisik tu. serious sedap tak tipu!
and ada extra isi kelapa. sila lah makan kesemuanya :)

Interesting kan! and good news, I heard that theyve started to buka banyak branch. Kat subang jaya (ss15) , kat jalan alor, kl (the first one i guess) , kat uptown damansara, kat aeon Bukit Tinggi, Kat Melaka, kat Ampang point. (ni je yang I tau so far) go get it!

oh and if nak tau more info boleh take a look kat sini ;

nuts about coconuts!

stay cool with coconuts, das ist alles :D
tchus!



Posted by Nur Farhana

6 comments:

  1. sedapnya :((( dah la tengah lapar ni, hehe.. sikit ke topping yg pertama tu ? nmpk mcm banyak je xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe yang second time tu, sebnarnya banyak sebab memang akak padatkan toppings sampai kat bawah ice cream tu. Yang best nya, cashier and pekerja buat lek je. Memang halal la makan 😂

      Delete
  2. Replies
    1. bukan macam je hihi memang sedap :D

      Delete