24 March 2015

HR Steak House, Jalan Raja Alang

Assalammualaikum,






Hey peepals.




Since now Im in the mood of posting, so tetiba this idea comes out. For those yang tak pernah dengar apa tu HR Steak House, ianya adalah sebuah restoran. It is located somewhere in Jalan Raja Alang, Kampung Baru, KL. I also dont know kedai ni before this but! :') baru haritu pergi ngan fambam .. then only I know! hehe

Okay why do I feel so excited to write about this restoran sebab, service dia yang tiptop and price dia MasyaAllah, halal gitu.. sangat lah affordable. For those who are craving for western food dengan price yang lek lek and rasa dia dapp dapp.. I recommend yguys to come here ;)

Fyi, service diorang sangat express tau! Express dia tu macam.. yguys bayangkan, seorang pekerja boleh hidang 6 pinggan sekali gus to customer , and sambil dia ke meja customer.. bukan nya berjalan biasa tapi berjalan laju! kelakar en bunyi dia? but its true and for me, I found it soooooo cooolz peepals! speed dia jalan ;') memang perghh.hahaha . Kalau I jadi dorang mau berterabur angkat 6 pinggan, belum start jalan lagi :'D wahahaha

and by mean express, dia hidang air lepas kita order like 1 minute, then semua terhidang  :'0 what a suprise wehh! dorang ni cam robot hahaha. Plus masa ambik order, macam askar pun ada tau.. sangat firm waiter boy dia sampai customer pun gabra memasing nak sebut order. I was so semangat , so semua pun jadi sebut order macam askar sambil ikut turn. Waiter tu just cakap "orang sebelah.. orang sebelah.. orang sebelah.. " so that kitorang kena lancar sebut order and dia pun tak yah buang masa time ambik order kitorang. Lagi awesome bila semua order cukup and sampai on time. Excellent!


sorry, gambar makan comot comot. sayur semua dah habis kena ngap. sebab terlupa nak snap before makan :p  ni lamb chop, yang banyak! price about RM12 cemtu. tak ingat sangat.
and ok thats the drinks. cawan beso nauu and theyre just RM 3. believe it or not? believe it. lewlz (pardon again for kesepahan meja :') )


ni masa cousie tengah set time masa nak tunggu air sampai, 20 seconds after that minuman sampai :D and 8 minutes camtu.. makanan pulak sampai . hahaha incredible



So apa lagi! gi serbu kedai ni cepat . boleh tengok pekerja yang sangat efficient. and good food and good price! hehe thats all :* semoga mereka menjadi lebih maju.



p/s: I think, masa nak ambil pekerja tu dorang buat pertandingan "andaada 30 saat" . lol


Posted by Nur Farhana

6 comments:

  1. Bagus restoran macam ni! Sedih kalau pergi time lapar then servis lambat :((((

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul! Rasa macam nak gi tukar kedai lain je kan? Tapi kedai ni Alhamdulillah cepat pula service dia :D

      Delete
  2. Restoran ni dekat je dengan rumah saya kat Kampung Baru tu. Dulu Restoran Fish and Chips tu yang terkenal tapi skrang HR Steak House dah amik alih. Ramai gila orang datang sebab nak.makan kat situ. Orang dari Sabah dan Sarawak pun ada. Sebagai anak jati Kampung Baru, saya bangga sebab restoran tu jadi tarikan orang ramai ke Kampung Baru. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waaah best nya dekat ngan rumah! Kan! Orang dia keep coming kot. Masa I ngan family makan pun , people nonstop masuk kedai cari tempat duduk

      Delete
  3. wah murah2 makanan n minuman dia.. bagus la servis dia pantas. paling sakit hati kalau servis ntah pape. pernah tunggu makanan punya la lama , bila ditanya rupanya order tu tertinggal. adesss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep service tiptop and murah! Hahaha kalau kes cemtu jadi boleh bikin panass hati :')

      Delete