21 February 2015

my ex-diary

Assalammualaikum,

It's already midnight and I couldnt sleep. Maybe because dah cukup tidur on the way balik kl from
Johor tadi. and I am gonna post this anyway. Sudilah membaca coretan ku yang tak berapa berseni sangat ni.





what's with the title..?
my ex-diary. Yep .. about my diary yang dah kena buang. (well, they are actually diaries sebab ada 3 macam tu)


I dont know bout you guys.. but zaman sekolah dulu I found that writing diaries were really interesting! Tapi part yang susah dia bila nak jaga diary tu tak nak bagi orang lain baca. And part paling best bila baca balik luahan perasaan yang kengkadang can make me feel insaf and laugh at my own writings yang entah hape hape. Oh, the real purpose that I am posting this tonight to share with you guys pasal how do I write my diaries back then.. mari ke agenda seterusnya!


~~~ One of em, selalu dilukis kan cartoon doodle (there was one character of a girl yang cute) of course thats me! haha . and mesti akan dilukiskan juga watak watak sampingan like :orang yang diminati, cartoon si musuh dan pelbagai lagi. I change my writings to drawings. That time memang rajin betul melukis. But it lasted like for a year only. haha

----then there was the other one, where I created my own alphabet. Ni sumpah kelakar.. kengkonon terlebih kreatif and selamat la bila buat alphabet sendiri.. so orang lain cannot baca. (over lebih) Dah macam tulisan zaman purba pun ada where some of the alphabets adalah hasil dari tunggang terbalik huruf abc sendiri. And the best part was! I cant even read my own so called "coding diary" sebab terlupa huruf huruf baru yang direka tersebut. hampeh angatz.

**** and the third diary, or ada lagi tapi tak ingat. where I write my diaries by using quotes and I created my own "poem" lah konon. Masa tu jet jet berpuisi .. tulis diary pun jarak jarak, satu baris satu ke dua perkataan macam tu. Bila fikir balik "Ya Allah.. dah mimpi apa tulis macam sasterawan"
Lol en? :'D sedih rasa bila terkenang.


Well, afterall I bet many of us memiliki diary masa zaman sekolah dulu.. ye lah luah kan atas paper takda siapa tau. Takda orang nak bawa cerita or tak puas hati dengan kita. Just, kena lah pandai jaga diary elok elok. Kang tak pasal pasal kantoi mengumpat orang dalam tu. oops? haha. Apa apa pun, semua diaries tu dah kena buang masa habis sekolah haritu.. macam buka buku baru la lebih kurang. Having diaries was a good experience tho and..... okay dah habis merapu untuk malam ni!

THE END


Posted by Nur Farhana

6 comments:

  1. Saya jenis yg tak berdiari. hehe. ada prnah buat beberapa kali tpi lepas tubertahun2 tak update :3 tapi bila baca balik diari lama serious rasa mcm nak muntah. sbb ada cerita cinta monyet yg merepek, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha cinta monyet sangat! Mesti hari hari ada cerita pasal tu kan? And kadang kadang annoyed dgn diri sendiri xD

      Delete
  2. Sayadulu pun ada diari waktu sekolah dulu..serius lawak bila baca balik isi yg saya tulis..sangat merepek!..haha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha bagus lah still ada diary, macam i dah tak mampu nak hold terus buang :'( hahahaha rindu pulak nak tgok hasil merepek dulu huhu

      Delete
  3. saya still simpan lagi diary since darjah 5 hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lamanya simpan! Haha mesti bila baca dulu dulu ayat tak upgrade lagi :'p

      Delete