18 February 2015

Learn Deustch with Nana!

 Assalamdualaikum,

Degil juga nak post harini.

Ok. So harini tetiba rasa macam nak wujudkan satu segmen pasal belajar bahasa yang sedang I pelajari. Fyi, I am taking  BA Linguistic in German Language.  Course ni nak kata susah tak tau lah sebab baru satu sem :'p  and baru nak masuk sec sem.. So far Alhamdulillah boleh bawa sebab first sem ni belajar basic basic je dulu.  Tapi tu la.. Belajar mana ada yang senang.. Everything depends on our effort.. More effort insyaAllah, more juga lah knowledge yang masuk kepala otak . Harse ~*gelak tah pape*

So maybe by a week, am gonna post like 2 Segments   of  "Learn Deustch with Nana!"  . Deal with it okay! Hihi.  My aims for this segment  are  to;

  • Expose Deustch Language to others ( deustch a.k.a german) 
  • Sebagai ulangkaji diri sendiri for me to sedar diri ( even berblogging kena ingat pada studies ;'D)
  • Oh and the third one to show to everyone that everyone can learn german. Who's gonna learn em? Us! Me ! And you! Wahh meriah :p

So siapa siapa yang rasa curious dengan language  ni secara tidak lansung boleh practice with me.
Okies?

So what dyou say?
Should I create the segment?  Hehehe apa apa pun Im gonna start it soon.





Gambar pakai baju german sikit. :3
Okay , Bis später!
Tschus :*



Posted by Nur Farhana
Gambar dengan baju german sikit. :3

7 comments:

  1. Nanananak belajarrr deustchhhhhh ! ! ! ! !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yayy! Thanks for support hehe nanti kita belajar sesama bila i post okay!

      Delete
  2. Replies
    1. Hehe thanks awak. Fashion pulak dilihat nya xp (kembang sat)

      Delete
  3. singgah sini.. blog yg menarik..

    ReplyDelete