11 August 2015

Legoland, Johor, Malaysia : a must place to visit in Malaysia


Assalammualaikum,




Hey everyone!




setelah beberapa hari skip tulis blog, sekarang saya muncul semula. Weekends haritu Iols ke Johor so tak sempat nak update blog. sobs. Anyways! here is an interesting story :D


Kalau pasal Johor, for sure people will talk about JPO and Legoland.. kan kan? ke tak? okay takpa.. sebab now I would like to write about Legoland :)

On Saturday actually nak ke openhouse kawan lama ayah di Johor and sambil tu sekali bercuti lah kiranya. So we stayed in Amansari Hotel, in Johor Bharu City Centre. Yep...betul betul depan Metrojaya yang gedabak tu. since Legoland tak jauh dari situ, so tidurlah kami sekeluarga dekat hotel tu. To be honest, I like the hotel! eventho the room is quite small tapi cozy and comfortable. bersih je and iron board ada dekat luar bilik. hahaha senang nak iron tudung.  Price dia pun affordable :D boleh check kat sini for better price okies : Amansari Hotel . Agoda

tunjuk bilik sikit...

sorry ler sepah sikit. ni before pergi legoland sepahexcited namanya. :')


I tell you haa betul betul walking distance. this one depan hotel Amansari.


ni tempat breakfast dia. I ate mihun dia sedapp hahaha and tambah twice sebab takut lapo. Orang cakap makanan dalam legoland mahal so makan puas puas before masuk kayz. 

AND.... HERE IS....

Taraaa! LEGOLAND :)

Price tiket is quite pricey but! sesiapa kumpul Sinar Harian if Im not mistaken, boleh redeem tiket yang berharga RM 50.00 . soooo if nak tiket murah make sure prepare mykad/ bayar guna card Maybank (got 30% discount)/ join yang kumpul Sinar harian tu ehhehe.

this one dalam tempat Star Wars , macam pameran macam tu. Seriously yguys especially yang minat movie ni akan excited and suprised dengan creativity diorang build segala dengan lego ni :') 


tekun adik adik ku melihat. 

and the characters!

this one mini punya buildings yang ada kat muka dunia ni, build by legos! hehehe suka sangat sebab cantik even dah berpoloh menengok satu satu hahaha.

this one is magnificent! sangat realistic right!! *over*

sambil menikmati pemandangan indah, yguys juga boleh beli eskrem dalam ni. *gambar aiskrim pun harus berseni okay*

this one I took with panorama, KLIA LEGO hehe santik tak??

dannn diriku yang anggun . kbye. 

Im a lion. *lack of captions in ma head*

I like this burung kakak tua, it looks real tho *tolak te[i petak petak lego.please say it looks real!*

and with a man/woman's '?' picture of lego .. 

anda juga boleh drive boat sendiri ya. jangan takut. ianya very the slow till you dont mind if you hit someones else boat. haha thats me!

there are some rides yang best juga. one special for adults, and children yang height dia above 110cm called Project X . (wajib naik ok) and some more rides yang yguys kena guna kudrat tangan anda yang kuat tu. haha kena lah datang baru boleh experience sendiri.. and one more thing yang best, banyak rides yang adults and children boleh naik sesama. Sesuai laa datang dengan family yang tak kira pelbagai umur. and ofcourse, banyak patung patung lego yang cantik untuk ditatapi bersama (ayat skema sorry guyssz) . 9 hours dekat sana shud be enough. heheh. buka pukul 10 a.m, closed  
7 p.m

okay! ini info for those who wanted to know about tiket and hotel.
Legoland Tickets and Hotel.


p/s: ingat! if you buy online , 7 days before pergi, dapat murah juga :)

that is all peeps.



tchus!



Posted by Nur Farhana

10 comments:

  1. gigih org2 or mesin yg susun lego2 tuuu :D tak sampai lagi sini. T_T johor pun dah lama tak berkunjung ke sana

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul! gigih betul! bila tengok ingat kan like dorang cut je guna machine.. but believe its handmade? or entah lah :'p

      Delete
  2. wow.. cik en tringin nk pi.. tp bz keje je

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak pergi sehari pun cukup untuk theme park. sebab best dah. tapi jangan pergi time cuti sekolah

      Delete
  3. Replies
    1. hehehe dah balik shah alam balik dah :D

      Delete
  4. bestnya..makin berkobar2 semangat nak lawat legoland jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. best! panas panas tu adatlaa kat Malaysia but sangat enjoy 😍

      Delete
  5. Erkk...kite yg dduk dekat dgn legoland pun tak pergi lagi.

    http://alongwawaerna.blogspot.com

    Kita nak jemput join segmen kite. http://alongwawaerna.blogspot.com/2015/08/first-segmen-erna-bloglist-walking-ogos.html

    ReplyDelete
  6. moga2 sy akan kesitu satu hri nnti

    ReplyDelete