24 August 2015

Inside Out : a must watch movie

Assalammualaikum,





Hai peeps!





I know siapa je yang tak tahu Inside Out movie right? I guess its another Disney Movie yang cartoon.. and its a must watch movie! Ive watched it with my baby girl Giraz after one year tak berjumpa. And this movie made myself to review itself sebab nya for me it was a successful movie.

Oh for your information from imdb, this movie kena rate sebanyak 8,6/10 stars. Quite good rating dia.

Well for me the movie is kind off unique and something out of the box. Sebab nya makhluk makhluk yang wujud in Riley's head (Riley is a girl : main character) tu dikira sebagai 'voices in head' Boleh dikatakan macam gerak hati in bahasa melayu. There are five little creatures..



Those emotions are their names. Yep . simple je.

From what I understand is, Joy macam leader kepada emotions since dorang semua nak Riley sentiasa happy and that makes Sadness tak da kerja nak buat. Sebab dia asyik buat Riley sedih.
Joys' attitudes tak semua okay pun because yaaa you knoww like nobody is perfect! Macam tu juga Sadness.. attitude dia ada pros and cons juga. Joy jadi macam a lil bit tamak when she thought that only her can makes everything okay.. and yang lain support je but not Sadness. sebab Sadness memang sangat kena left out. Sad angatsz.

Ended up, Sadness jadi heroin dia.. sebab rupanya Riley ni dah growing up and emotions dia da macam bercelaru. and she needed to release her stress by cryin :) . There you go, it is Sadness job untuk tolong Riley. Masa nangis nangis ni sumpah. I cried, too. and my friend Giraz pun nangis jugak :'p  Sangat touching cerita dia. There are few mores characters yang ada dalam movie ni and mainkan peranan yang besar. So youguys shud watch this movie! okay?

Nope.. not just an ordinary cartoon.

Moral of the stories dekat sini, it is more focus on team work. Eventho youre good at it but it doesnt means that nobody can be as good as you. :)



waahaha sorry la tulis pepanjang ni. But ya who knows ada sesapa teringin nak watc this movie, I can cerita serba sedikit. hehe Happy watching guys!


thats all!


tschus :*






Posted by Nur Farhana

8 comments:

  1. alahai rugi tak tengok...haritu kirim anak2 kat makcik dorg je. excited sgt nak tgk nye xsabar2 tgu weekend

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe takpa nanti kalau dah keluar tv cepat cepat tengok☺️

      Delete
  2. Dah tengok juga. Mmg best...

    ReplyDelete
  3. hahaha, anak buah nak tengok sangat kartun ni tapi budget takde nak bawak, CP ada review blog awak , mai la tengok :D

    http://dariilhamkehati.blogspot.com/2015/08/15-blog-review-nur-farhana-follower.html

    ReplyDelete
  4. menarik..
    sy singgah sini.. =) http://catatanhati93.blogspot.my/

    ReplyDelete
  5. Salam :) rimba,benua dan dunia
    Dari perindu bat dirindu.
    Jiwa dilazim dengan zikir-Lantas fikir bergema akhir.
    Menyambut salam empuNya Salam-Salam disambut empuNya Alam.
    Rindu dihati memujuk diri-Diri rebah sujud Ilahi.
    Rasa hidup beramal redup-Lantas rancak munajat hidup.

    ReplyDelete