21 July 2015

Apabila menulis recipe di blog?!!?

Assalammualaikum,




Hey ho peepals!



See da titles? nah? yah? (merapu)

Actually pagi tadi plan nak buat pavlova untuk di bawa ke rumah makcik yang berada di Manjalara sana nu.. it was actually planned about three days ago?

Mentang mentang laa lately ni I used to bancuh meringue so rasa macam elehh barang semua ada nak buat apa adehal.. recipe dalam otak dah siap *konon*
Then pagi tadi pukul 9.30 a.m macam tu I woke up and ready to bake!

Pastu, tetiba rasa ragu ragu serta was was bercampur baur tentang recipe yang I thought that I oredi tau. To be honest.. or to be obvious.. yes.. boleh je google recipe memana. Tapi nya I have my own recipe since Ive made them quite some times. Tapi hilang buku recipe :')
Out of sudden teringat terus recipe yang ditulis pada berapa tahun lepas dalam blog ni yang dah eden pun lupo.. and I decided to use that recipe in mah own blog! hehehe! Alhamdulillah.. berkat menulis recipe kengkonon nak share to others lah konon.. berguna pada diri sendiri juga :') (proud of mahself)

So pada semua yang malas nak masak or bake tu jangan lah bermalas-an lagi! grab your tools and lets cook! (kata nana pada diri nya sendiri. hihi) and you see ! its the useful of writing the recipes in our blog :* wew


oh not too late to wish SELAMAT HARI RAYA TO EVERYONE !
pavlova medium size milikku yang satu cracked dan satu lagi beauty.

cari lah yang paling cute.. well thats me :* 

lihat lah pavlova ku secara close up. hahahaha *obesessed with own pavlova :p



Das ist alles !
tchus :*







Posted by Nur Farhana

4 comments:

  1. Wah, pavlova di Hari Raya. Selamat Hari Raya! :D

    ReplyDelete
  2. Rajinnya buat Pavlova, nampak sedap & meriah hiasannya =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe senang je! mai laa cuba buat sendiri :*

      Delete
  3. Salam. Sedapnya nampak rupa pavlova tu, meriah dengan buah2han.
    saya follow ya.

    ReplyDelete