1 July 2015

1st of July

Assalammualaikum,



Hello everyone I am back :)

Guess what? Finals are over! (erm sem 2 je baru habis. got more sems coming)


Apa apa pun, I am so happy sebab dapat cuti and puasa kat rumah. Dapat lah makan sedap sedap and dengan berbuka dengan family.. cumanya macam biasa lah duduk rumah jadi driver adik adik ke sekolah. Oh and lotsa thangg nak cerita kat chuolls but satu satu dulu.



First

       Okay first of all.. pada sesiapa yang senasib bercuti sem seperti saya, meh laa buat kuih raya. Hehe bukan susah pun kan? cuma ada kerajinan je sikit. Lepas tu pula semua asyik duk sibuk share recipe kat facebook tu haa. Just scroll kat timeline, berlambak orang shared :'D

What?! malas buat kuih?

Okay kalau macam tu kena la beli kuih raya saya. Ecehh tipu jerr :p but if sesiapa yang duduk area Shah Alam, teringin nak merasa Coffee Meringue cookies boleh la order (promo sat) hhehe. So! this is one of the examples of thangg that Ive been doing now.. Buat kuih and jual kuih raya! but one type only meh ..

fresh from the oven heheheh


dah siap! hehehe these balangs untuk mereka yang dah order dengan saya. RM 30 sebalang (including GST ..eh? )


For those yang tak tahu meringue cookies ni apa, it is made from putih telur mix dengan fine sugar. Same as other meringue deserts like pavlova or lemon curd meringue. But this one in a form of cookies with chocolate chips on top. Yep! kuih ni sangat ringan and once masuk dalam mulut terus melt. Recipe? heheheh secret recipe >.<


Second

 
         Puasa puasa jugak.. tetiba I ter joined satu lagi contest model muslimah. Sebelum ni ada went for some castings je.. but this time.. join contest! hahaha . Kalau youguys pernah dengar lah.. Pearl Harbour Fashion.. dia actually satu online shop yang sekarang ni boleh dikatakan meningkat naik. Dalam Zalora.. and 11th street pun ada juga. And quite famous sebab baju baju dia murah murah :') so if nak beli baju raya cantik dengan harga yang sangat murah!! boleh usha link bawah ni kayy..

Link : http://www.pearlharbour.com.my/

oh and kalau rajin, sudi sudi lah like gambar saya kat fb page Pearl Harbour. hehehe Im no.5 , Farhana :* dekat link ni -----  NO. 5 Farhana :)


One of the jubah from Pearl Harbour..hehehe. flare flare giteww kain ditiup angin :p 

Third

Here is one videos yang saya ada tengok masa cuti cuti kat rumah. Such an inspiration. We should watch too ;)



jangan nangis okies :'D 




That is all for now :*

tchus alle!


Posted by Nur Farhana

4 comments:

  1. Kekadang tu rasa teringin jugak nak jadi model. Hahahha. tapi dah jadi mak mak orang ni plus tak berapa nak cantik, kite sumbat saja lah muka dalam tanah. Hehehhe. Good luck farhana!

    Anyway, jemput join giveaway http://www.fadzirazak.com/2015/07/giveaway-blog-fadzi-razak-launch-2015.html. 12 pemenang dicari!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe insyaAllah satgi ada masa saya join! dah lama tak join giveaway ni. mana tau ada rezeki ke kan... :* thank you!!

      Delete
  2. Cantik kuih yang Farhana buat ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih :D mai laa buat kuih raya jugak..

      Delete