4 June 2016

Holiday in Perth, Australia

Assalammualaikum,




Hye guys! Haa lama tak nampak eden meng-update blog kann..


To be honest, Ive been very busy lately since terpaksa habiskan lecture week awal sebab pergi ke Perth, for 5 days and all the assignments and presentations pun haruslah di awalkan. Because of that, and untuk mendapat carrymarks yang terbaik, maka Iols pun terpaksa laa pulun habis habisan lalu meninggalkan site frauananas, selama beberapa hari.

And I am not gonna write a lot in this post, but of course I gotta tell you about Perth sedikit sebanyak.

Since pergi holiday this time is actually macam company trip, so we go there 25 orang total. It was really fun sebab ada babies ! ahhaha and we walk and walk and eat a lot. But apa yang sedih is wifi tadok kat hotel ( we got that a lot.. from the australians, tengah holiday kann.. buat apa nak wifi ) :')

Maka excited bila kat restaurant je laa sbb selalu situ je dapat free wifi.
Oh and what I like about this Holiday is the weather! Kalau ambik gambar tak perlu filter cuz the sun and the cold weather is the perfect filter for me that money can't buy. Satgi Iols share gambar tanpa filter. heheh

Plus, tak dijangka laa the weather gonna be like sejukk sebab dalam phone tulis 18-7 degree celcius.. so macam expect 16 degree aircond macam takda laa sejuk sangat. Sekali haa hambek kau .. nasib pakai baju tebal sikit. But when it comes to really sunny, tak payah jaket pun takpa. Its cold and windy but warm at the same time.

Nak tengok gambar tak? hehehe nah, Perth is kinda cool ;D


Kings Park

Cicerellos Fish & Chips restaurant

Freemantle, Perth

War Memorial


Robinsons Ave, Northbridge


San Churros , Hillary



okayy..   thats all nanti saya update lagi :*




Posted by Nur Farhana

7 comments:

  1. Mesti balik m'sia tu rasa aaaa panasnye kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha yep! true . tapi suka makanan kat malaysia lagiπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Delete
  2. wah seronoknya pegi perth! :D
    tak pernah jejak lagi situ wuwuwu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama laa ni pun baru first time haa pegi hehehe

      Delete
  3. Patut la syap je blog ni. hehe. Awak boleh email kita tak ? Nak tnya something pasal Perth. aienathirah95@gmail.com Tq wakk

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh boleh hehe nanti saya email. email saya farhanafarid411@gmail.com

      Delete
  4. wow bestnyaa pergi ramai2.. mesti meriah sangat ni =)

    ReplyDelete