6 December 2016

Short trip to Pasar Seni a.k.a Central Market, Kuala Lumpur

Assalammualaikum,



hai blog, lama dah saya tak jenguk blog ni.. muncul pun macam biskut, kejap ada kejap takda (I never understand what this phrase means btw,)

I've been too busy enjoying my life and tak post entry dalam blog ni which makes me kinda sad. Its already December guys! Pejam celik pejam celik je. :p

Oh and december means, dah dekat nak habis dah sem 5 ku di UPM. So there will be another 2 sems left.. justeru, doa doa kan lah saya ye everyone :*

what should I share ya? hmmm lemme think . (scroll gambar dalam phone sat)

Okay this sounds like so usual but Imma tell you guys a lil bit pasal

Pasar Seni a.k.a Central Market, KL.

Last time, I went there with three of my friends and kitorang actually ada nak siapkan video assignments. At first dorang planned nak buat kat Melaka, but when I thought about it .. Melaka dah la jauh.. why not we make it somewhere near je.. lalu kami pun memilihlah Central Market tersebut.

Surprisingly, its only me yang pernah jejak kat Central Market tu, maka yang lagi tiga tu punya lah excited sebab tak sangka the place is very classic and got soooo many artsy fartsy thingy dekat situ. S dorang pun jadi happy and I am much more happier laa (cuz Im the one who suggested the place.)

After recording satu vid, all of us decide to visit the 3D Art Museum. Fun thing is sebab kan kitorang semua students, so the Museum ada promo price. Dari RM40 something, jadilah RM15. Apa lagi, memang kitorang masuk laa kann..

And it was fun dalam tu! Sumpah! (sebab murah jugak pun satu hal jadi fun!)
ada la some pictures yang kitorang ambik dalam tu.. plus the employees sangat lah baik. We stayed inside the museum lama juga laa . Even for the second video, we recorded it inside the museum itself.

I can say the place is very student friendly like us and cool 3D pictures pun banyak untuk di snap snap. So peeps! takyah gi jauh jauh pun, kat KL pun ada Art Museum.

Oh and bab transportation, I suggest you guys naik train je lah.. Sebab kereta kat situ macam jam sikit. So by train, you guys can walk sukahati and mudah la takyah hadap jam. Thats all!







See how happy are they masa kat sana. oh and kitorang pun tak tau asal penat sangat ambik gambar dalam ni :'D 
You guys should come okay!




Posted by Nur Farhana

8 comments:

  1. Ehh ada art museum ke kat situ? Haha tak pernah tahu. Cool!

    ReplyDelete
  2. it seem u hv so much fun, ayway tis is my blog http://mrparanoidwords.blogspot.my/

    ReplyDelete
  3. hi, saya datang singgah follow sini.. salam kenal :)

    ReplyDelete
  4. i love Pasar Seni.. since study years lagi me n ma frens ada kinda this thing dengan Pasar Seni like once a while kami mesti nak pegi. kadang2 meronda kosong and pernah skali duduk buat batik. we just love the ambiance macam so rich dengan culture. now da duduk penang balik lama x pegi dah..

    ReplyDelete