6 December 2016

Short trip to Pasar Seni a.k.a Central Market, Kuala Lumpur

Assalammualaikum,



hai blog, lama dah saya tak jenguk blog ni.. muncul pun macam biskut, kejap ada kejap takda (I never understand what this phrase means btw,)

I've been too busy enjoying my life and tak post entry dalam blog ni which makes me kinda sad. Its already December guys! Pejam celik pejam celik je. :p

Oh and december means, dah dekat nak habis dah sem 5 ku di UPM. So there will be another 2 sems left.. justeru, doa doa kan lah saya ye everyone :*

what should I share ya? hmmm lemme think . (scroll gambar dalam phone sat)

Okay this sounds like so usual but Imma tell you guys a lil bit pasal

Pasar Seni a.k.a Central Market, KL.

Last time, I went there with three of my friends and kitorang actually ada nak siapkan video assignments. At first dorang planned nak buat kat Melaka, but when I thought about it .. Melaka dah la jauh.. why not we make it somewhere near je.. lalu kami pun memilihlah Central Market tersebut.

Surprisingly, its only me yang pernah jejak kat Central Market tu, maka yang lagi tiga tu punya lah excited sebab tak sangka the place is very classic and got soooo many artsy fartsy thingy dekat situ. S dorang pun jadi happy and I am much more happier laa (cuz Im the one who suggested the place.)

After recording satu vid, all of us decide to visit the 3D Art Museum. Fun thing is sebab kan kitorang semua students, so the Museum ada promo price. Dari RM40 something, jadilah RM15. Apa lagi, memang kitorang masuk laa kann..

And it was fun dalam tu! Sumpah! (sebab murah jugak pun satu hal jadi fun!)
ada la some pictures yang kitorang ambik dalam tu.. plus the employees sangat lah baik. We stayed inside the museum lama juga laa . Even for the second video, we recorded it inside the museum itself.

I can say the place is very student friendly like us and cool 3D pictures pun banyak untuk di snap snap. So peeps! takyah gi jauh jauh pun, kat KL pun ada Art Museum.

Oh and bab transportation, I suggest you guys naik train je lah.. Sebab kereta kat situ macam jam sikit. So by train, you guys can walk sukahati and mudah la takyah hadap jam. Thats all!







See how happy are they masa kat sana. oh and kitorang pun tak tau asal penat sangat ambik gambar dalam ni :'D 
You guys should come okay!




Posted by Nur Farhana

31 October 2016

words

"People can say, people can ask us to do things, but they will never be in our shoes. They can act like they understand. Then they ask us to be someone good, different, or precisely, to be someone that is only favoured in their eyes."








Posted by Nur Farhana

31 August 2016

late night thoughts

Assalammualaikum.


Readers sekalian.. finally I got the chance to write even if its very random. My laptop dah kena conquered dengan adik adik until I got no mood to write selama cuti sem ni. 3 months weh cuti ... I know this might be something weird to say.. but Im tired of holiday :') cehh Holiday best je cuma lama sangat.


Oh and suddenly my thoughts mencurah curah untuk tulis memalam buta ni. Its about nowadays. Its about money. Sekarang ni everyone wants money. No money, no life for certain people.

Somehow I found it true sebab sekarang ni semua pun kena guna duit. Tapi ingat senang ke nak cari duit?
I know nowadays sangat lah ramai millionare kat Malaysia ni. Rumah puluh juta is very the kacang, branded handbag pun berbelas beli sekali shopping. Not just that.. nowadays teens prefer to buy pricey stuffs especially students (like me) buy makeups even its expensive oso dont care weh.

I know right. Bila ada duit semua dapat. Tapi its just not easy. To find it through halal ways.. people need to put much effort. To survive. and for this, people need their own positive vibes. To make it happen. To have a better future. To have a better life.

But then come these community who always see the negative side of it. Judging others without knowing what the others have been through.

Whatever it is.. I dont wanna make this a very long post. So imma finnish my writing here.
No matter how rich you are.. how poor your life is, fight for it. Fight for a better future. Dont ever compare your life with others. Everyone has different life.

You want it , you work for it.
(jauh menyimpang entry harini) nanights everyone😘




Posted by Nur Farhana

25 June 2016

a lil bit of free-ness


Assalammualaikum,




yeah finally semester 4 has come to an end. Dah habis dah pun and I feel saaaangat lah lega. But, 3 months of cuti is not easy bruhh. I really need plans to make em productive.

anyway, doakan keputusan exam kali ni dapat dicapai dengan cemerlang gemilang terbilang. InsyaAllah.

Oh this is so random. Its late at night, and I am gonna merapu a lot but thanks for reading guys.
So what should I do during this very long lovely holiday?

1. I should learn how to cook
2. I should bake and start selling my kuih and pavlovas (insyaAllah)
3. I should think of something for business
4. I should think of writing recipe in this blog! 😍
5. I should write more about any interesting things that give benefits to all of us :D


told ya its gonna be super merapu ! but hey! it makes sense. All im gonna do is something yang will pay back my hardwork. Asalkan isi masa dengan baik. aminnn.

okay nak sleep. hehe lama dah tak dpt sleep dengan minda yang tenang.  :p
nanight everyone.

mood : esok nak basuh car! go!


tschus :*






Posted by Nur Farhana

7 June 2016

My Kanken Bag

Assalammualaikum,



Hye everyone!

Kalau sesiapa yang ada perasan, last time when I was in Australia, I was wearing this one green bag. It's a Kanken Bag (Kalau original mahal gila almost RM400). So I tak mampu lagi and bought the murah one :p hehe. Mine is Frost Green. me likey!


But guess what!!? I don't know lah yang ori tu rasa cemana.. but the one that I bought for RM 75 ni pun dah best sangat dah :') so tak  tau la kalau ori punya macamana.

anyway, I love the colour, the material and the size ! Even dia punya batch brand tu pun best je rasa macam velvet punya material.

Oh and my sister bought too earlier than me. Dia beli warna 'Baby Pink' and ada laa sikit different with mine. Mine is better cuz we bought at different Insta shop. And she was a bit menyesal sebab tak jumpa instashop yang I beli Kanken. Sebab dia punya batch brand tu macam plastic sikit.. and jahitan dia berbeza. Mine is kemas lagi..  yeahh I was lucky.

nama ig dia ni : bag.kanken.murah

private but yguys can follow and buy. Tak rugi. trust me :')
incase you guys wanna know, mine is 'Classic'. Bag ni ada juga mini size.. so depends laa nak beli yang mana kan.

here are some photos ~ hehe

this is compartment belah dalam.. beso kan hehe.. boleh isi macam macam


ni before zip..


ni after zip..



ni lepas dah zip and di dirikan :*



ini pulak lepas dipakai dan berjalan jalan . ihiks


okay tu je ! ahahaha bye bye :*


Posted by Nur Farhana

6 June 2016

Tips diet di bulan Ramadhan

Assalammualaikum,




First of all, frauananas nak ambil kesempatan untuk mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan and semoga semua orang dapat puasa elok elok, gandakan amalan mulia and stay healthy insyaAllah.

Selain daripada perkara perkara kat atas tu, Iols pun berazam jugak nak diet pada bulan mulia ni.. cuz what? cuz kita di beri peluang untuk take care of our body for 30 days!

Sedar tak sedar, bulan puasa ni bukan lah semata mata untuk waktu berbuka je, but to teach  us people to eat less. I love to eat.. like seriously. Sebab tu badan macam erm.. Tapi impan nak slim tu mestilah ada cuma susah nak maintain sebab seorang yang pemalas.

And... sooo

for this holy month. I did some research and found out beberapa tips untuk diet di bulan Ramadhan sambil kekalkan energy sewaktu puasa.

1. Wajib sahur :')

Its kinda hard for me since puasa pun ada beberapa hari dekat kolej. So ada time yang tak terjaga masa sahur. Masa zaman sekolah dulu ada siren kejut sahur kot.. tu pun payah nak pergi dewan makan sahur. Ahahaha . So ! Farhana! Sahur jangan tak sahur.


2. Eat fruits and veges

Yes.. yang di makan waktu sahur selalunya iols makan ayam goreng/telur/nasi . But from what I read, mostly suruh makan sayur and buah waktu sahur.. and berbuka puasa.


3. Berbuka dengan bersederhana

hahahahha sedarlah wahai diri.. jangan melantak sangat. ada satu words tu cakap, perut seorang muslim ada satu.. perut orang kafir ada tujuh. So! makan lah dengan bersederhana. Ingat lah wahai seorang farhana :')


4. Jog 15-20 mins before berbuka.

Take your time like 50 mins before buka for jog. (mampu ke nak buat ;'p) But it says that cara ni dapat membantu untuk bakar lemak dengan cepat. Siapa yang sanggup, nak sangat kurus, boleh lah buat.

5. Ni yang paling penting.. wajib!  Solat 5 waktu.

Ni pun exercise juga actually. and berdoalah ... supaya kita dapat beristiqomah. Mental dan physically. :D



so farhana ! lets! (semangat kena ada.. buat tak buat tu kita tengok dulu. hehehe)

apa apa pun . Again! Selamat berpuasa semua :*


say no to this!! hahahaha takleh move on lagi dengan gambar kat aussie. huhuks








Posted by Nur Farhana

4 June 2016

Holiday in Perth, Australia

Assalammualaikum,




Hye guys! Haa lama tak nampak eden meng-update blog kann..


To be honest, Ive been very busy lately since terpaksa habiskan lecture week awal sebab pergi ke Perth, for 5 days and all the assignments and presentations pun haruslah di awalkan. Because of that, and untuk mendapat carrymarks yang terbaik, maka Iols pun terpaksa laa pulun habis habisan lalu meninggalkan site frauananas, selama beberapa hari.

And I am not gonna write a lot in this post, but of course I gotta tell you about Perth sedikit sebanyak.

Since pergi holiday this time is actually macam company trip, so we go there 25 orang total. It was really fun sebab ada babies ! ahhaha and we walk and walk and eat a lot. But apa yang sedih is wifi tadok kat hotel ( we got that a lot.. from the australians, tengah holiday kann.. buat apa nak wifi ) :')

Maka excited bila kat restaurant je laa sbb selalu situ je dapat free wifi.
Oh and what I like about this Holiday is the weather! Kalau ambik gambar tak perlu filter cuz the sun and the cold weather is the perfect filter for me that money can't buy. Satgi Iols share gambar tanpa filter. heheh

Plus, tak dijangka laa the weather gonna be like sejukk sebab dalam phone tulis 18-7 degree celcius.. so macam expect 16 degree aircond macam takda laa sejuk sangat. Sekali haa hambek kau .. nasib pakai baju tebal sikit. But when it comes to really sunny, tak payah jaket pun takpa. Its cold and windy but warm at the same time.

Nak tengok gambar tak? hehehe nah, Perth is kinda cool ;D


Kings Park

Cicerellos Fish & Chips restaurant

Freemantle, Perth

War Memorial


Robinsons Ave, Northbridge


San Churros , Hillary



okayy..   thats all nanti saya update lagi :*




Posted by Nur Farhana

25 May 2016

Procrastinating at my best!

Assalammualaikum,




to procrastinate might sound like a negative thing but I think it could be a good thing if I do it with all my best. What I do while procrastinating are


Listen to songs and sing along! 

Yeah I do this a lot even when I am not procrastinating. I kareoke through youtubes video. No need to go to red box meh, just wear earphone and sing!

Whenever I do this, I realized that it was a good thing and not bad at all. Yaa I was wasting my time but it can help me due to my stress like so many stress are coming so I need to calm myself by singing. Even if I don't wanna sing, listening to beautiful lyrics is good though. It feels like. I am not being lazy for nothing. I know, awesome.

Talk to my friend or family

Did you know that while procrastinating and you decide to whatsapp or call your friend or family is actually a really good thing!? I do this when I am fed up with my works and start procrastinate. And at the same time, I am strengthen the bond/relationships with people around me :D

This makes me happier!


Painting

To be honest, I have used my 'Baucar Buku' just to buy some novels and painting stuffs. So whenever I don't feel like finishing my assignments, I paint :3

I am not a professional artist or painter or whatsoever.  But by seeing the product of my painting after I finished colouring is just a heartwarming. Yes I do love my paintings even sometimes I ruined them uhuks.


Sleep tightly 

I love sleep. Who doesn't? Yaa I know even sometimes I feel bad when I slept too long or woke up late on the next morning. But atleast I could forget those little things and run away from the tiredness that I had.

When I have tons of works, but did not have the feelings to get them done.. why should I? Unless if the due is on the next morning (nak mati ke apa weh) haha .



Yass! So those are the things I do best while procrastinating :)
somehow, wasting time should not be done by doing nothing. Atleast do something good ;'p

so this is the girl who does her procrastinate s activities at her best. yay






p/s: asal tak tenung dinding sejam sudah. takda life betul tu






Posted by Nur Farhana

24 May 2016

Winners #Ananasgoodmood Shawls Giveaway

Assalammualaikum,




semalam tetiba wifi takda and you know haw sad I am sebab tak dapat umumkan siapa winners for giveaway :')

but! I ve chosen one of the winners ! Who is : DIKNA! number 14. My fav Number :D

so here is another 4 :*

drum roll..................................................


24. Blog Eyja!

1. Syaza, Applemints :*

51. Adna

42. The Dini Serendipity :D

So congratulations guys! boleh email frauananas , farhanafarid14@gmail.com

and tuntut hadiah tauu :*

Thanks to those who particiate :') terharu sangat. InsyaAllah.. one day.. Iols buat lagi! soon :* hehehe




Posted by Nur Farhana

First Winner ! #Ananasgoodmood Shawls Giveaway




Congratulations,

Number 14

refer pada namelist, email me your details tauu😘 hehehe : farhanafarid14@gmail.com 





Posted by Nur Farhana

23 May 2016

#Ananasgoodmood Shawls Giveaway............ jeng jeng

Assalammualaikum,



Hai everyone ! Alhamdulillah 53 bloggers dah pun sudi joined #Ananasgoodmood giveaway and  I am so happy and hope that you guys tertunggu tunggu sangat with the results. InsyaAllah by tonight, I will randomly picked the winners!




Papepun semua pun dah menang dah for me sebab rajin join giveaway :* hehe

tunggu jangan tak tunggu!


 Okay.. nak sambung buat assignments. Ahahaha


Pois everyone ;)







Posted by Nur Farhana

20 May 2016

So I was a salesgirl di sebuah kedai tudung

Assalammualaikum,




first thing first! for #Ananasgoodmood Shawls Giveaway, name lists dah di update tauu.. boleh check okayy nanti. And semalam tak sempat update cuz I am not feeling well even now batuk batuk lagi. Uhuk uhuk*

BACK TO THE TOPIC.



I suddenly rasa nak tulis pasal tajuk ni since last wednesday, me and my dearly roommates talked *gossiped* about what happened the day before.

One of my roommate , Kak Fizah, told us that she went to a boutique.. and tengah pilih pilih baju, boleh pula tokey kedai tanya dia.. "Awak pekerja sini ke?" .. yess maybe because kedai tu tengah sale gila gila sampai tokey kedai pun tak tau nak beza siapa pekerja, siapa customer but the main point is.. when Kak Fizah said.. "eh tak.. bukan pekerja." and the tokey be like.. muka tak senyum and no sorry. As a customer, who looks high to that tokey terus macam erk.. why didnt she say sorry.. umm bersangka baik je lah.. maybe she was serabut.

Another story is about a friend of mine, too.. My friend was at a restaurant and baru lepas cuci tangan before makan.. on the way to the meja.. then suddenly this one brotherr called my friend and asked for order.  My Friend was shocked and said no I am no the waiter and that bro buat selenga and ignored my friend. At the same time.. my friend felt like.. menyirap.

And this one happens to my brother when we were at kenduri orang kawin. While beratur nak ambil nasi.. tetiba ada makcik came and complain kat my brother (maybe because he is wearing plain tshirt,) "lauk dah habis ni.." and macam marah marah my brother. Obviously the makcik is related to the pengantin since she pakai baju macam boria same like other family members of the pengantin. My Brother said "Saya tetamu" and makcik tu tak puas hati.. still wanna say that he is the worker tukar tukar lauk tu.. siap macam nak emo.. and then only she realized that she was wrong. and blah like nothing happen. No sorry at all..

Well it happened to me ,too . when I was busy choosing tudung at Vietnam until this one aunty Singapore asked me "Awak pekerja sini ke or awak customer?" .. and she smiled.. I smiled to her back and said.. "Saya orang Malaysia la aunty.. customer macam aunty jugak" .. and she said "laa sorry .. hehe.. mana aunty tau.. muka putih putih macam vietnamese haa"  andd we ended up pilih tudung sama sama.

So basically here, I just wanna say that... all of the stories above have the same situation where people just directly asked the wrong person. But there are still ways for you to make the situation to become better.

Its like, the tokey kedai, the brother at the restaurant and the makcik boria.. yes, they made mistakes. Everyone made mistakes tho.. But they can cure the feeling of others *yang tetiba terkejut kena attack pastu rupanya salah orang*. They should not become kerek ke, nak emo ke, or ignore someone after they make their mistake. It is easy to speak that one magic word. Just say sorry. Or maybe you can just smile and atleast feel guilty.

Take that aunty Singapore as example. She wasnt sure if I am the salesgirl or not but after she guessed me wrongly.. she said sorry. Well atleast she doesnt makes me feel awkward and annoyed with her.

I know this post might be a lil bit long *yes it is long* but peeps..
There is always a way to make others feel better. You just dont have to be greedy.

Jangan kedekut to say sorry, Jangan kedekut with your smiles :)  and sebelum tegur orang tu, tengok dulu orang sekeliling. hokay?


nahh smile from a 'vietnam' girl and her friend. Aida bots

thanks for reading :*
semoga bermanfaat












Posted by Nur Farhana

18 May 2016

Baju Blous terkini FOR RAYA at Zalora

Assalammualaikum,






Hey guys!
So main topic for this post  is baju raya!  (haa semangat takk??)


It has been less than one month I think? For us, muslims dekat seluruh dunia akan menyambut kedatangan bulan Ramadhan. Tak lama dah.. and we gonna puasa for a month :) *puasa jangan tak puasa~.. oh yang tak ganti lagi boleh laa sedar diri memasing :p hehe ganti cepat! 

And… yeah,  Ibadah puasa shows us too, that Syawal bakal menjelang and talking about bulan Syawal, we can already imagine how excited would it be and banyak sangat preparation nak kena buat because we want everything to be smooth and good since we meet people, and one most important thing is.. bermaaf maafan sesama manusia :)

Thus! (masuk mood baju raya)
We need to look gorgeous  laa of course on that day kannn… It is like, a tradition for us, malay people where we have that one session ‘sesi pencarian baju raya’ .
Oh and…have you ever heard about nowadays trend where the people mostly wear Blouse for raya instead of wearing just a normal baju kurung or kebaya?


So here I would like to share with you guys,

Cerita dia macam ni.. last weekend me and my mother sibuk laa berbincang bincang pasal baju raya (omg so typical. puasa tak lagi tapi dah discuss pasal baju raya.. gurlss~). Tell me you guys did the same thing right!?!?  Hahaha.. then tetiba come across with Zalora since my mother ni peminat tegar Rizalman and I tell you.. baju baju dalam Zalora are sooo nowadays trend *nangis* :’) 

It is more  trendy and as I said, concept dia macam baju blouse and sangat terkini. Uhuks.
Well of course, keluaran tu semua sempena this coming Raya laa kann…and it makes me feel guilty kalau tak share denga all of you. ahaha

As we can see, tahun tahun sebelum ni most of the women and girls pakai baju Kurung Moden (like me..) and macam Kaftan or Jubah (like me, too..) di pagi Syawal (mood raya sangat ..ahaha) and now it is 2016 guys! Eh salah..girls! New collection of baju blous terkini is soo gonna be INTO the trend since lagi senang nak match kan with skirts, lagi lagi skirts yang ala ala mermaid tu.. well I think it looks outstanding. Dontcha think so? Kan?


So here are some of em yang I found them like.. LAWA SANGAT.. for us , women/girls,  untuk di pakai pada pagi mulia Aidilfitri kelak. hehe



Intro gambar sikit… jeng jeng

So this is the first one..


 1. Peplum Blouse. 

Well, for me this peplum is still relevant for this year, for example like these pretty peplums collection in Zalora.. blue and white is a really good combination , I tell you.. and its gonna be my baju raya theme this year, insyaAllah.. ehh terbagitau pulak :p

Peplum Blouse



2. Cape Blouse

And this one, people call it Cape Blouse, ( I like this onez ugh like I kenots.) I found it  looks elegant yet simple, like all colours can be matched kann… and bebas laa nak pakai with any skirt . Yep that’s what I think..


Cape Blouse




3. Lace Blouse

Or…with this lacey lacey blouse or to be more formal ‘Lace blouse’  . ahahaha I just cant laa with this blouse collection :’) semua buat ku jatuh.. *macam lagu Faizul tu.. aku jatuh.. eh? Haha. It is just, this lacey blouse buat kita Nampak sweet-er and girly-er . *RIP English.. * . I like that!

Lace Blouse




4. Puff Sleeves Blouse

Oh pastu.. Puff Sleeve Blouse. This one is sooo interesting because for me, not only for raya. It can be wear masa apa apa important occasion, too. Wear it with confident, trust me dizz onezz so lawaz. Macam princess punya baju kann…   :l  lemah lutut. Hm


Puff Sleeves Blouse




5. Flare Blouse

And the simple one! Its Flare blouse..yeah, if those yang dah di share oleh Iols yang kat atas atas tu bukan taste youguys sebab yguys adalah jenis yang simple dan anggun dan menawan, I suggest you this one! Nice kan? Yang ni untuk yang berhijab pun sesuai since the cutting is quite loose  lagi lagi part punggung tu . hihi :)

Flare Blouse

Ahaa, so that’s it! Hasil browsing thru Zalora’s  website about their ‘baju blous terkini’ collection. Serious rambang mata bila tengok and the price range is quite affordable even ada yang below RM 100 :’D nangis lagii* hahahaha . So whatchu waiting for girls! Go serang Zalora punya website, to find out more :*

May you get your best baju raya for this upcoming Raya, insyaAllah.
Hope that this post helps you girls out there yang still wandering, searching for baju raya!


That’s all . Pois !





Posted by Nur Farhana

Pencarian Bloglist Jun 2016 by Beeha Azman

Assalammualaikum,





hey peepals



nampak tak betapa iols semangat update blog? :p
oh ni actually nak join pencarian bloglist by Beeha Azman . Tanak cakap banyak but... why is her blog template iz szo cantikz? :')  

btw .. malam ni mood dengar lagu lagu korea. tetiba 

so cepat guys! click banner and join sama lets! hehe and dont forget to click her nuffnang tau :*

wehh banner dia pun apasal cantik sangat!!! hahahahaha


thats all guys :* gute nacht alle !




Posted by Nur Farhana

17 May 2016

#Ananasgoodmood shawls giveaway bloglist

Assalammualaikum ,



Hye everyone!
hari hari yang dinantikan sudah pun tiba! cewahh *over.



and today, I am so rajin to update about the list of blogs, about 31 blogs yang dah join since last 5 days, awwh thank you so much bloggers yang murah hati and rajin sekalian :')

So the list goes on, sesiapa yang bosan bosan rasa nak blogwalking tu, why not just browse on the list yang dah di letakkan kat bawah ni. :* have fun blogwalking, make friends and click click nuffnang dorang ! hehehe

10. Theathra
14. Dikna



okay! List dah siapp.. creative sungguh nama blog blog semua ni ahaha. For those yang tetiba nama tertinggal ke, do comment so that I can add up yours. Siapa yang tak join lagi.... apa lagi? Join meh hehehe. Happy blogwalking guys :*

till then, pois!







Posted by Nur Farhana

16 May 2016

test test!

Assalammualaikum,


okay! just a short update ;)

thank you guys! for joining . esok malam iols will update the list of the bloggers yang sudi join so that all of us boleh blogwalking sesama hehe. andddd esok test 2 papers and I am done for test 2. Doakan saya ya huhu


thats all! bye 😘


Posted by Nur Farhana

14 May 2016

Tips bila di Vietnam

Assalammualaikum,





Terajin pula rasa nak update entry pasal vietnam, which I went there about 8 months ago oredi :')  That was in september.

And so! benda benda yang yguys should take note is....

1. Public Transport :

make sure yguys dah tau price siap siap tau.. cuz sometimes ada public transports/ taxi dia macam nak ambik untung lebih since we are tourists kan.. So walla! Dengan public transport pun we can tawar menawar if we know the real price :D

If dekat airport, yess memang dorang sediakan but taxi yang kat luar airport tu lebih besar and cheaper actually (kalau dpt yang okay like me and my family). Kitorang that time got one van yang sangat besar and selesa untuk bawa we all ke hotel with the same price of 'dalam airport punya' - 2 normal cars' yang akan gerak berasingan. Leceh sikit for a big family like mine which consists of 9 people.


2. Hotel! Little Saigon:

As you guys know... ke dont know? ahaha Saigon is actually the old name for Ho Chi Minh. So..... memang akan jumpa at many places perkataan Saigon ni. My hotel is cute like super cute. And macam rumah :') Tapi bilik dia selesa. Sesuai la untuk berehat after went to some places yang memerlukan berjalan guna kaki. (YESS I JALAN A LOT.. penat kaki comel ku.. huhu)

Oh and ramai orang Malaysia kat Vietnam ni, dalam hotel yang I duduk pun dah rasa macam dekat Malaysia dah. lewls. Lagi satu hotel yang penuh dengan rakyat kita is , Pink 2 .. if I am not mistaken.


3. Makanan Halal? :

Well this one is actually very easy to find since banyak jugak lah kedai melayu kat sini esspecially near to Pink 2 hotel. Because there are event like orang panggil 'malay street' sebab ramai sangat Malaysian makan and jalan area situ.

Depan hotel kitorang je pun ada kedai arab sumpah sedap nak makan situ hari hari pun boleh :') ahaha. Concept dia macam arab but I think the owner is Bangladesh. He was the english teacher in Vietnam and his wife is Vietnamese. Makanan dia punya price pun not bad lah tak merepek. So can eat here too! Hehe and of course halal :)

Oh one more is the coffee! Its like kopi susu tapi sumpah sedap. Wajib try okay. Rm 3 je


4. Jalan jalan:

Emm about this, we had a bad experience lah kat sana since this one guy menipu yang he was in Malaysia dulu and pelajar tahfiz and so on.. He was at first wearing kopiah pastu esok masa nak bawa me and my family and some other Malaysian Families, dia macam change.
First is, pickup kat hotel lambat like 2 hours. We waited for two hours, awal awal lagi my father dah panas je hati . ahaha

Second, the trip to Mekong river is quite long juga laa duration dia and we did'nt eat much masa breakfast (makan roti roti je) because that guy said yang he will take us to one place and eat. But end up sesat.. and last last dah sampai Sungai Mekong and he said, we are going to eat inside. And when we ask the pekerja at Sngai Mekong she said theres no food but just like makan buah and taste madu lebah dorang. Like whuttt... perut lapar kot. Pastu all of the families cakap, tak kira.. nak makan dulu. Esspecially my father sebab dia memangtak suka orang cakap tak serupa bikin ni.. and one of the pekerja dekat Sg. Mekong, 'Diamond' nama dia.. she help us a lot on giving our mood back. :')

Something fishy about that guy when He didnt even know the exact waktu solat and ayah be like.. kata budak tahfiz la apa laa kenapa tak bgtau waktu solat yang betul. Emm such a bbad day kat Sg. Mekong.. when the rate of price yang that guy bagi tu pun tetiba lain makin mahal laa apa lah.. Ramai laa bapak bapak kat situ mengamuk. hmmm

SO! nak pergi mana mana please, take the tourism punya kedai dekat hotel memasing like package ke apa.. Dont simply like jumpa orang kat kedai kedai baju and offer you to become your tourist guide kee dont! Takut kena tipu macam kitorang.

Next day pergi Chu Chi Tunnel, we used the khidmat of the real tourist agent and we had fun. Satu bus denga mat salleh handsome and cantik jugak hahahaha.
okay panjang pulak bahagian ni.


5. Shopping:

Okay pasal shopping, untuk beli kain wajib baca blog Jari manis ni. sebab kedai ni memang murah. Kalau nak compare with other shops la. If you guys kena tahan dengan kedai lain sebelum korang sampai kedai yang disebut dalam Jari Manis tu, just move.. and dont stop. Kalau tak kena paksa beli ahahaha.. well they can speak malay mostly so just say to them.. 'takpa takpa saya taknak' ahhahaha. nanti kang dorang menghasut, korang tersangkut bahaya juga kann. Your money pun fly lah apa lagi :')

for other stuffs like bags, shirts, pants, purses and many more..I suggest to not buy them dekat Ben Thanh Market tu... cuz its quite expensive. Then where to buy? Wait for the pasar malam!

ahaha you can get 70% cheaper if pandai tawar. Alhamdulillah, I am the princess of tawar menawar cuz the best is my father :p  haahaha. So practice dan yakin lah dalam tawar menawar ni. Some of the seller baik je and some yang macam arrogant sikit.. just ignore.. sapa suruh kerek.. orang tak beli kat dorg hehehe. Dekat pasar malam ni sumpah best cuz semua murah.

Its like, kedai ni jual murah, but tetiba ada kedai lagi murah.. cuz theyre fighting each other jugak to make people buy things from em.

6. Simple things :

Not to forget about the plug. It is different dengan Malaysia, so benda  ni sangat penting for you guys ye laaa nanti abis battery phone cemana nak guna calculator nak tawar menawar.. kansz? And acane nak ambik gambo hehehe. Oh it is easy, yguys just can get it kat kedai runcit tepi jalan nearby dengan hotels and all. ;)

next is about money changing, emm for me, better to bring Vietnam dong as much as you can, since duit Malaysia sometimes terumbang ambing ada turun naik kan.. So takut kalau nak beli items tetiba price jadi mahal sebab guna duit Malaysia :'( (Ive experienced this. ) hmmm its okay, take it as a lesson.

and... yeah! make sure yguys bertenaga cuz you gonna walk a lot, to shop, to the museum and many place .. motor kat sini banyak sangat.. and kalau nak lintas jalan, just walk hahahaha sebab the motorcyclist here pakar mengelak orang. Kelakar pulak rasa but its true.

Okay tu je kot,

nah some pictures for you guys.. some more dekat dalam ig :') kalau nak tengok boleh laa scroll bawah bawah since 8 months ago kan.. huhu

ni pun kat Sungai Mekong, naik kereta kuda. best la jugak :p heheh

dekat War museum Vietnam

my lovely parents. Ni masa last day hehe

tengok backgrouoond ramai orang bawak motor.

from top to pants, semua from Vietnam. Tudung RM 20, Baju Rm 15 Seluar Rm 25 and semua selesa sangat macam benda mahal yang dijual di Malaysia :')

okay depan belakang are bags from vietnam, I got them cheap. hehehe

madu lebah yang ada dalam Sg. Mekong

ni masa kat Sg. Mekong yang kitorang kena tipu.. nasib ada ular, boleh la happy sikit hahaha

one of a must try in Chu Chi Tunnel

yes hutan all the way in Chu Chi Tunnel (with my tetiba friend from Denmark)






Posted by Nur Farhana

13 May 2016

Scrub your face !

Assalammualaikum,




hye guys.. first of all nak thanks to those yang sudi join #Ananasgoodmood shawls giveaway tu yguys memang awesome hehe .


Oh and now it is gonna be a simple post and about face scrub!
I sometimes wear face scrub from Himalaya (use it because it seems like suits with my Himalaya face cleanser) and sometimes wear the scrub from Naila.co (dulu I did a review for this brand haa boleh usha satgi kay) .

it is just, to make some of youguys yang tak tahu why do we need to scrub our face, know that it is okay for us to scrub our face.. even everyday :) especially for those yang ada kulit menggelupas or jenis yang kering kusam tu .

So far alhamdulillah, scrubbing is what I do when I stopped dnars tu. and my face looks better (even the parut still all  over the place) plus softer.

Scrub ni function dia nak buang sel kulit mati tu and some scrubs kan ada ingredients dia. Like Naila.co tu its coffee , then organic oil and I dont know I forgot :p for the Himalaya it is from neem leaves I think. It smells okay and I like it because it is like just small particles of scrub, scrubbing softly on my face. You dont feel the harshness when you scrub it. Becauses ya! the scrub is just.. smaller . I like!

ni haa yang Naila.co tu.

so since scrub makes my face better.. why dont you try it? hehe I know right.. this is so random😂

thats all! babaii

Posted by Nur Farhana

#Ananasgoodmood Shawls Giveaway

Assalammualaikum,




Haa I've been very busy semalam with tests, classes and all so penat and tak sempat nak update blog last night since pagi ni class pukul 8. and I've said that I wanted to buat giveaway sempena 2 years old of frauananas.blogspot.com . and 200 followers too!


Thank you guys :* sebab sudi melawat blog yang tak seberapa ni and sudi jugak click click nuffnang ads yang berlegar-legar dalam blog ni. Don't stop visiting okay ! Cuz I will keep updating interesting things for you guys to read and see pada waktu lapang :D

and so here is it!

#Ananasgoodmood Shawls Giveaway !


'Shawls' means not one shawl je tau to be given but..... 5 !

so, rules nya ada lah

1. Follow blog frauananas and click nuffnang ads & churp churp kat tepi dan sekitar blog (don't forget okays)
2. Post satu entry entitled ' #Ananasgoodmood Shawls Giveaway '
3. Back link kan banner to this entry
4. Copy link entry and post dekat comment box entry ni

and you're done !

lelaki ke perempuan ke mana mana pun boleh join. eheheh mana lah tau nak bagi mak ke or sisters or girlfriend ke kann. Oh btw its' due date is 22nd of May, Ahad. next week . Do support okay :*

Thanks for joining!


emm pikir topic sat .. apa nak post malam ni eh~?

okay bye!







Posted by Nur Farhana

12 May 2016

Happy 2 years old frauananas.blogspot.com

Assalammualaikum,



this gonna be a very short post but the very meaningful one. Tomorrow I got test at 8 a.m but I dont care.. I must post this entry since my blog is officially 2 years old! Alhamdulillah. may I will update more interesting entries to share with all of you guys.

And one more good news is ,

I got 200 followers and its 2 years old! :'D
well, I guess 2 is a lucky number for this month for me and for this blog. Aha . Thank you so much again :*


Frauananas mit Ihre Ananas :D *throwback with one of the earliest profile picture in this blog ,once upon a time*





thats all for tonight! and yesss .. do wait for the giveaways. cuz my answer is YAY !



Posted by Nur Farhana

11 May 2016

Birthday Giveaway by Wanaseoby.com

Assalammualaikum,



I've been tagged by Fatin the braces girl! thank you so much cuz yknow what.. I like to join giveaways and stuffs sebab kalau ada rezeki, menang lah! ahahaha dulu penah dapat topup sekali. pastu nasib tak menyebelahi Iols dah,

so why not another giveaway kan?
and this one is from Wanaseoby.com :*

here iz ze bannerz


my tags : Fadzi Razak
             : Budak Vanilla
             : Mia Amelia



thats all, pois :*


Posted by Nur Farhana

My daily 'very the simple' face make ups

Assalammualaikum,




yayy satu test dah habis tadi and now back to blog since malam ni kena study (intro yang tak perlu)

I've change my skincare. Dulu pakai dnars but now dah stop sebab... I realized yang tak guna cream malam dia sangat. and selalu guna sabun beras and cream siang dia.. but for some reasons, too. I've stopped.

After a week camtu, tanpa menggunakan apa apa products kat muka, just cuci guna air biasa .. haa my cherawats naik like so many I cannot ugh. Until I started to use Himalaya face neem cleanser tu (tak sure betul ke tak nama dia) and it suits me. Its like , back to normal dah and guna products from drugstores balik. About face cleanser ni gonna be in other entry lah kang panjang sangat pulak tulis kat sini.

So now! am gonna write about simple face products or we call it make ups? *like very very very simple make ups* that I use them daily. Yep. Daily. And the main purpose are, these products help my face to become better, less jerawat and segar-er. LOL jk, its Fresher . hahahaha

 let's begin.


1. Moisturizer from Himalaya




this mosturizer bukan sahaja untuk face, but I also use it dekat tangan, neck and actually satu badan pun boleh. 

So far, whenever I wear this after cuci muka dengan cleanser Himalaya tu, my face will be like lembut laa.. nama pun moisturizer kans. I also wear this sebelum pakai bedak muka.. and makes me feel better lagi lagi for hari yang ada kelas. After wearing this moisturizer and wait like 10 mins, I wear......


2. Pixy compact powder (natural beige)




 I know that this bedak is quite famous since sangat murah and elok kat ramai orang. Even my friends pun ramai yang guna Pixy ni. At first I thought 'natural beige' colour wouldnt suits me (perasan kulit putih) but bila dah pakai, eh elok je :'D ahahaha maybe because its natural? so tak nampak gelap or kelabu putih hahaha.

To make myself look presentable, instead of wearing normal bedak baby johnson tu.. I wear this lepas pakai moisturizer. It make myself less oily and semenggah lah sikit.

To be honest, I am a very pemalas girl untuk pakai mekap or pape lah kat muka lagi lagi for the sake of going to class JE. But since I am growing older *uhuk uhuk tua dah 21* I need! to change! my self! to atleast! become someone yang proper laa.

Maybe because my face always look pale, so I need something. (but if serabut terbangun lambat ke apa.. bedak baby johnson je ditepek kat muka ni. heh)

NEXT

3. Ad A's Collagen Lipstick (I'm Sweet)





 lipstick ni like ramai orang cakap lipstick makcik makcik but I like it, maybe because of the ingredients such as Vitamin E, Collagen and smells like strawberry.. so I like it! Plus tak berat bila pakai kat mulut.

My aunty actually sells this so why not lah kan. RM 23 sebatang . Pastu bila pakai it turns out to follow the temperature of my body and not too bright nor to pale. and tak kering dah bibir, no gelupas and bibir darah :') yay. perfect.

And I just need to wear it and ready to go to class. oh pastu this lipstick boleh letak kat pipi and eyelids :'D boleh la perasan ala ala pipi pink padahal tepek lipstick uhuhu.


NEXT.


4.  NYX's Soft Matte Lip Cream (Stockholm)


yang atas tu AD A'S , yang bawah tu NYX

 nahh for those yang pernah come across and read my previous entry, last year if I am not mistaken, I already have one code of this lipstick which is, Athens. But guess what its patah.. entah cemana tah Ive turned into HULK ke cemana botol dia boleh patah/pecah?.. emm

But I really really like the texture lagi lagi bila dah pakai kat lips dia akan jadi Matte- ofcourse, and jilat balik pun tak hilang. This one colour Stockholm which is a lil bit brighter and livelier than Athens tu. I wish to have another. Saja buat ngada ngada. ahaha

Oh and this one I usually wear it whenever nak pegi dinner ke, or pergi jejalan kat shopping mall ke. Cuz untuk class I think its like beriya (which is not .. actually) but I prefer to wear Ad A's Lipstick tu masa kat class.


Okay the end! 4 Items yang sangat lah simple and I love em.

thanks for reading! pois





Posted by Nur Farhana