10 August 2017

4 Things - My life with Braces

Assalammualaikum,

Hye everyone!




I am not sure whether I dah share ke belum pasal my braces dengan you guys. But for those yang sudi membaca blog ni, ofcourse tahu yang I am wearing braces right now.

For those yang nak tahu, I wear braces dah nak setahun macam tu and I buat dekat Klinik Pergigian Aina dekat Kajang, Waze je confirm jumpa. Bukan nak promote ke apa but I like the clinic and the price is affordable. Very okay.

Oh the main point I write this post bukan nak cakap tu.. But nak focus kan 4 things that changed myself since I wear braces.

4 Things

1. I brush my teeth every night.

Okay laa memang everyone wajib gosok gigi memalam pun kan.. but to be honest, I skipped sometimes. Hahaha but I did not since I wear braces. Well thats one of the things that changes me to be better!


2. I FLOSS

One thing I do not like about floss is because, for those yang jarang buat.. mesti akan berdarah la gusi sebab kita floss celah celah tu kann. But since dah pakai braces.. kena la iols merajinkan diri untuk floss gigi. And guess what. I like it cuz whenever I floss.. gigi sumpah rasa macam bersih and bebas bakteria !


3. I eat less.

Mesti korang rasa best kan dengar statement, Pakai braces, susah nak makan, and poof youre kurus sebab makan sikit. Well why do I say that because, whenever I eat (especially nasi) it will stuck celah celah bracket and wire braces ni. Kalau makan kat rumah tak kisah la nak tgok gigi ke and use toothpick ke apa kan..  But for me, to pull out the nasi/ lauk yang lekat dekat gigi tu saangat leceh. Hence, the less eating. :)


4. Bracket Elastic Rubber band.


Most 'complicated' things during wearing braces adalah untuk pilih warna Rubber band every single time appoinment. Colours are not that banyak, I ve tried selang seli , atas bawah lain, same colour je semua. And I tell you what.. choosing colour for your braces is the bestest ever! Its like youre new person every month. Haha



So thats all for this post. It is such a simple entry.. but here! My happy faces with my braces on :)
Always remember, take care of your teeth especially for those who are wearing braces








Posted by Nur Farhana

3 August 2017

DYXY Cosmetics Review

Assalammualaikum,


happy august everyone!
Lama dah tak menulis dalam ni.. and as usual, I always write whenever I feel like I want to share something with yguys semua.

Pernah dengar DYXY Cosmetics tak?
For those yang dah pernah dengar and pernah cuba mesti tau how good is the product kan?

Okay untuk yang tak tahu..

Dyxy ni adalah local malaysian brand,
Basically produk kecantikan.. cuma dia more to makeups. Bukan kepada facewash ke apa..

I actually baru guna DYXY ni .. dah nak almost three weeks. And the results agak suprising laa cuz it suits me well!
Selama ni pakai sephora punya compact powder foundation..
but seems my face agak dry.. tu yang cuba Dyxy pulak.
Sebab dapat tahu yang Dyxy ni dia cream foundation.

Ni laa rupa Dyxy tersebut. heheh

Foundation Brush

Green tea face mist

DYXY BC Cream Foundation

Kebaikan product ni ofcourse laa mentutup cacat celaa yang ada kat muka tu.. But what I like about it is bila apply je kat muka, muka jadi lembut. And tak kering dah macam dulu.

Even after cuci muka pun.. dia macam repair muka sekali :'D (me iz so happy)

Facemist pulak memang fuction untuk kecut kan jerawat and very refreshing!








This is how I look when I apply Dyxy BC Cream. I know. I look so happy.. hahaha btw nak suruh tengok kulit muka sebenarnya :'p

I like how it looks natural on my face.

Puas hati sangat beli barang suits with the price jugak :*
Nak cantik punya pasal kan..

Btw , if you guys berminat nak beli.. or nak tahu lebih pasal DYXY Cosmetics.. boleh whatsapp Iolss kay! Cuz I am the authorized dropshipper for this product.

InsyaAllah, usaha nak mencantikkan diri sendiri.. nak juga tolong yang lain so that everyone can look presentable no matter where they go


Here is my number, whatsapp : 016- 601 5585 - nana  :)
p/s : InsyaAllah I will make a Dyxy 'How to use' Video ! stay tuned okay

***LATEST UPDATE***

I MADE THE VIDEO :*



Posted by Nur Farhana