17 February 2015

Mana datangnya word @frauananas ?

Assalamualaikum,


Dah malam malam ni, out of sudden tetiba rasa macam nak tulis pasal asas usul nama url blog sendiri.
Ye lah not everyone knows what is the meaning of frauananas. Before this banyak je nama url yang lain juga.. but I kept changing it since rasa tak satisfied. hahaha. and I decided to be like , back to basic.



  So here I would like to explain why.. is it frau-ananas. "apa benda nya tu? macam bunyi buah nenas je."


















Yep! that word memang ada kaitan ngan buah nenas pun. It's actually a "Miss Pineapple/Pineapple Lady" if we translate them into Deustch language (german- since I am learning german language now).  And to explain more here sebab my name is farhana and people call me nana. So, bila nak cakap my belongings jadi macam ni - " It is nanas' " get it? got it. good. Oh and I like pineapple as well. The yellow and green combination on it pun I like.  Just a short post haha.
Andd... yguys dapat belajar new german words.

frau- woman/lady/miss/mrs   .
ananas - buah nenas/pineapple (macam bahasa melayu en?)



Yayy so dah jelas dah what's the meaning :D
thats all , thank you!




Posted by Nur Farhana

5 comments:

  1. wah macam sedap pulak letak frau kat depan hehehe frau amelia ok tak hihihi

    jemput join yee hadiah menanti peserta
    http://mellyareenza.blogspot.com/2015/02/february-giveaway-by-mellya-and-friends.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe okay aje if nak letak frau amelia :p mostly german teachers and lecturers pun letak frau haa . hihi btw dah join give away ! yay

      Delete
  2. Assalamualaikum...Hi dear...klu tengah cari dress/jubah/top/skirt yg affordable price tp sgt cun untuk dipakai ke usrah, kelas, kenduri kawin, office attire atau jalan2...ape kata try tengok kat fb/ig/web/blog kami...search je padiekaraccolta...dress/top bf friendly pun ada...sesuai utk ibu-ibu atau bakal ibu ;)

    ReplyDelete
  3. hihihi..by da way murni suka nama bog ni..kecur liur tengo nenas tengah ranum tu..hihihi salam perkenalan dari http://murnialysa.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe murni punya nama lagi menarik! Macam cikgu murni dalam cerita p ramlee 😂 salam perkenalan :*

      Delete