14 April 2015

Weekly life tips ~~~ :3

Assalammualaikum,







Hallo there!



Weekly tips for today is, pasal cara simple nak jaga muka. Ramai antara kita yang nak muka flawless, bersih.. then guna macam macam produk kat muka ni. Tenyeh je lah muka dengan produk produk tu dengan harapan muka flawless sesuci kalbu. And........... end up takda perubahan. Well Ive been in the same situation tho.  Cuma I tak banyak guna produk sebab takut nanti kulit sensitif and jadi lagi teruk. So.. apa yang simple sangat tu?



Yep! by splashing your face with water :D Simple sangat. Mesti yguys pernah dengar kan if muka rasa berminyak, kita kena cuci muka. Sebenarnya cuci muka guna air biasa je tips dia.
Tapi bukan lah cuci like kasar kasar tonyoh muka tu, dalam 2, 3 kali splash then siap.

Effort sikit.. splash muka yguys banyak kali. (by splash sini means rata kan air seluruh muka tau) Macam I , takda lah flawless mana tapi selalu cuci muka guna air bersih like 10 kali  paling minimum.. and my face turns to be so fresh so clean gitew. Tapi still lah ada guna pencuci muka jugak. Sebab kulit memang kena jaga kalau tak haa tumbuh la cherawats yang mengada sekalian. :p

Apa kat yguys try buat :) mana tau boleh segar kan muka memasing yet bagi kulit muka lebih bersih. :D happy trying!




Posted by Nur Farhana

1 comment:

  1. akak dah start kurangkan guna produk kosmetik...
    just pakai bedak sejuk je... hehehe..
    nampaklah perubahan...

    ReplyDelete