31 March 2015

Weekly life tips lagi ~~~ :3

Assalammualaikum,






Hello everyone :)




Okay, for weekly tips segment untuk minggu ni, I would like to share pasal kasut. Kenapa dengan kasut?

Sebabb... Tips kali ni is pasal pakai la kasut yang bertutup or yang melekat kat kaki kita (muat muat/bertali/ber-buckle , bukan kasut longgar) everytime kita nak travel/ke mall or keluar kerja/ke kelas. Senang cerita semua activity yang di lakukan di luar rumah.. Saya syor kan pakai lah kasut. Mungkin ada antara kita rasa,

"Elehh.. Takkan pegi pasar pun nak pakai kasut?"

Betul jugak tu.. Cuz I oso didnt wear shoes to pasar :p cuma ada kebaikan nya tau bila pakai kasut yang proper ni.

Why would I say that..

- Bila kita pakai kasut , kita akan rasa lagi comfortable sebab if pakai selipar, mesti asyik nak tercabut. Its more too, if wear kasut.. Nampak kemas and jalan pun selesa :)

- The most important, pakai kasut sebab... Incase! If ada emergency.. Youguys mesti nak jalan laju right? So by wearing shoes.. Senang la nak jalan laju. (Jangan pakai highheels pulaks :p) . Bukan lah nak minta, tp kalau something yang macam, yguys kena ragut or apa apa.. Mudah untuk berlari :) apa apa pun minta dijauhkan ... Aminn.

But heyy, it is just a life tips. Dont take it too seriously okies?
So lets wear kasut! Yang muat dengan kita :D kang longgar pun sama je function macam slippers.



See! Mr mario pun pakai kasut bulat kayy :P








Posted by Nur Farhana

2 comments:

  1. Salam, dulu saya suka pakai selipar sbb malas nk sarung kasut...as time goes by, x selesa pakai selipar dah, x best plak orang duk pandang kaki kita yang tak semenggah ni, & kdg2 ada bau kalau peluh, tambah2 bila tengok movie kat cinema..haha nice post~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ReplyDelete