23 March 2015

Weekly life tips from Nana :3

Assalammualaikum,




Hello there..



Haaaaaa. nampak tak ada something new dekat sidebar blog ni? It shows that I am gonna create a new segment for my readers :'D harsee*  (gelak tah pape) takde kerja en?


that new thangg kelihatan begini
if yguys recognize, ni I cilok cartoon from lizzie mcguire! my fav tv series masa kecik dulu :') what a good old times~


Okay for this #weeklytips ~ yguys pun boleh share jugak tau! just tinggalkan entry pasal weekly tips korang and letak kat comment box bawah tu. If it is just a short post pun takpa, asalkan tips yang korang share tu interesting and could give benefits to all of us. Paham?
So here how is it going ok...

Today, I am gonna share youguys one life tips . Especially for students like me!

How to learn or do homeworks efficiently? 


  • The most important thing is, kita kena campak jauh jauh our phone or any other gadgets yang seangkatan dengannya. Contoh nya if study kat meja study, then phone kita letak kat atas katil/bawah bantal/mana mana asalkan bukan atas meja stdudy. Or laptop pun boleh distract kita while kita tengah study, thus.. simpan laptop dalam bag or jauhkan dari pandangan mata .. so that kita boleh study dengan tenang and takda sapa boleh melambat kan masa kita buat kerja :')




The tips can be as simple as this!

If youguys wanna join me to share to everyone our weekly tips, come and lets!  jadi ahli share tips yang tak berdaftar sama :"p Plus, if I dont have any tips to share, I am gonna repost your entry untuk share to others :* dont worry, credts will be given. Spread your good toughts peepals! 



Das ist alles ~ tchus! 







Posted by Nur Farhana

6 comments:

  1. Macam kitew..Kita suka offkan hanset tu then letak dalam almari..Jauh dari pandangan mata ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Handphone memang sangat mengganggu en ! :'p

      Delete
  2. OMG rindu gila dgn cerita tu xD hillary duff kalau xsilap. hehe. nice new segment. but sy susah nk pisah dgn laptop, hehe. slalu saya dgr lagu2 yg calming dkt youtube masa study. biar x ngntuk sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rindu kan! Sekarang semua tv series dah tak macam ni dah . Dengar lagu takpa, jangan layan video clip lagu kat yt lagi lama dari study xp

      Delete
  3. Dulu dulu pernah suruh kawan simpankan phone. Selagi tak habis study dia tak boleh pulangkan hahaha menjadi jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waaah bagus jugak en. Suruh kawan simpan. Makesure dia tak kesian kat kita la if kita pujuk nak phone balik xp

      Delete