22 February 2015

Dnars skincare ?

Assalamualaikum,


Hey everyone! as usual memalam buta ni lah I am gonna be so rajin to update blog ni ha. I was actually searching for any idea to post. Pastu tetiba , "teng!" dapat pulak idea nya . Yep obviously shown on the title.

Now its about Dnars skincare.

Intro sikit ~~  Before, masa zaman sekolah dulu.. My face were bad. really bad where muka penuh jerawat and parut parut jerawat hasil daripada tangan ku yang gatal ni. I had a really really low self esteem where sometimes I did cover my face masa tengah cakap ngan kengkawan. Pencuci muka masa tu ada je pakai but yeah teenagers kan.. bak kata orang perubahan hormone lah apa lah. Mula since I was form 3, lepas kat dahi, naik kat pipi. Selalu nya orang kena jerawat kat T-zone (hidung and dahi) but me?! kat pipi yang naik. stress gila masa tu.

4 years berlalu, but the fourth year tu.. muka dah getting better. Maybe sebab dah less masalah hormone apa bagai semua kot. But still, my face macam a lil bit kusam and kering. Bila kering, mula lah oily kan. Apa apa pun masa tu self esteem dah tak low sangat cuz I always got people who gives me supports and tell me that I am beautiful the way I am ( I am touched :') ) But still.. bila jerawat naik, dia akan hilang but yeah.. leaves the parut on my face like whaa.. lebih kurang macam tu lah.

Until one day, I decided to ask my brother's girlfriend about which skincare is she wearing sebab dia sangat lah cantik. and Dnars was the answer. I have never thought about this skincare.. cuma selalu laa dengar iklan kat radio tu, duk menyebut dnars.. dnars.. and baru lah macam .. oh? maybe I should give a try? At that time.. I was quite scared sebabnya tak pernah cuba skincare ke apa apa product macam ni.. Selalu dulu dulu guna T3/Simple/safi balqis macam tu je. Tapi umur pun dah menjangkau dewasa and I was brave enough to give a try.

Yep I did. I went to satu booth kat shah alam punya mall.. kat situ banyak jual jual skincare product ni. And kakak jual tu ada lah briefing pasal Dnars. Oh and before I bought em.. I also did some research pasal Dnars ni. I found lots of info from here dnarsskincares.blogspot . Banyak orang kata it is dangerous lah apa lah. seram tau baca orang comment comment macamtu cause kita macam nak beli jadi taknak beli kan. hmm . But ada ramai juga kata yang it is a good product. Macam ada pros and cons la..

I bought the kulit sensitif punya set where dalam dia ada dua sabun beras, moon cream and magic day cream. Masa first 4 days. Yes. My face did menggelupas and macam perit. Sampai my parents dah mula suspen. Siap ayah cakap lagi.. habis laa nanti sakit kulit ( I felt like crying sebab risau punya pasal ) but day by day.. macam one week, my face were like "flawless" sikit ? is it the right word? hahaha cuz I felt like it! (perasan gila ok) and dah tak sakit lansung! gelupas apa tah lagi.. no more anymore.
Tapi memang. hahaha the result was really good! I dont know how it happen to others. but me. yeah. I am happy :D Then I realized, that some said that when kita guna Dnars.. muka jadi glowing glowing macam tak original. Well, It didnt happen to me so far. Cuz my hand punya skin sama je dengan kulit muka. Maybe... ada possible if orang tu guna sabun collagen Dnars (which I didnt use it) . Probably.. or maybe.. lah kan. Sebab tu jadi glowing ala ala emma maembong gitu....
So still boleh buat choice. If nak muka glowing , guna lah collagen.. if prefer to warna kulit muka sendiri.. takyah guna sabun collagen. Habis cerita kan? haa..

For my friends who are closed with me, family members.. memang nampak perubahan yang jadi dekat muka I. Pejam celik pejam celik, dah setahun lebih guna Dnars. Alhamdulillah.. Nothing big happen. Muka goodgirl and mudah dijaga.  And I feel good :p haha

For those yang tak pernah tengok dnars tu cenggane rupa dia..
eeiii banyak nya benda! I did not use all of em. ni gambar googlezlizbam .haha well i just use a simple set of dnars. price saaaangat affordable. tak tipu.

gambar google je haha . mine yang belah kanan.


That is all ? iyyep!
 byeee~




Posted by Nur Farhana

No comments:

Post a Comment